PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
27 (2020)
Tom
---
Numer
nr 1 (122)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (122)
artykuł:
Kształtowanie profilu smakowo-zapachowego mięsa wołowego w procesie dojrzewania na sucho
(
Domaradzki P.
,
Florek M.
,
Litwińczuk Z.
), s. 5-30
artykuł:
Wpływ nawożenia roślin ziemniaka (Solanum tuberosum l.) na zawartość i jakość skrobi w bulwach
(
Liszka-Skoczylas M.
), s. 31-46
artykuł:
Aspekty technologiczne, ekonomiczne i zdrowotne zastosowania promieniowania mikrofalowego w obróbce żywności
(
Ptak S.
,
Żarski A.
,
Kapuśniak J.
), s. 47-62
artykuł:
Wpływ preparatów enzymatycznych na trwałość pieczywa mieszanego wytworzonego na zakwasie i przechowywanego w warunkach zamrażalniczych
(
Kwaśniewska-Karolak I.
,
Mostowski R.
), s. 63-73
artykuł:
Wpływ transglutaminazy na objętość właściwą i porowatość miękiszu bezglutenowego chleba gryczanego
(
Sadowska A.
,
Diowksz A.
), s. 74-84
artykuł:
Selected Methods of Microbiological Quality Assessment of Lime and Acacia Honeys Available on Polish Market
(
Rosiak E.
,
Madras-Majewska B.
,
Gemba M.
), s. 85-95
artykuł:
Wpływ preparatu z jagód acai (Euterpe oleracea) na właściwości powierzchniowe, autoagregację i tworzenie biofilmu przez bakterie z rodzaju Lactobacillus
(
Piekarska-Radzik L.
,
Klewicka E.
), s. 96-110
artykuł:
Ekonomiczny aspekt bezpieczeństwa żywnościowego w gospodarstwach domowych osób starszych z uwzględnieniem wybranych cech socjodemograficznych
(
Gajda R.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 111-121
artykuł:
Zachowania starszych konsumentów wobec zjawiska marnotrawstwa żywności
(
Neffe-Skocińska K.
,
Tomaszewska M.
,
Bilska B.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 122-136
artykuł:
Występowanie zespołu słabości oraz ryzyka żywieniowego wśród osób starszych korzystających z dziennych domów seniora
(
Rolf K.
,
Pietruszka B.
,
Baran I.
,
Jaworska G.
), s. 137-147
artykuł:
Wiedza i postrzeganie tłuszczów a zwyczaje żywieniowe polskich konsumentów produktów do smarowania pieczywa
(
Pilska M.
), s. 148-163
artykuł:
Wpływ ultradźwięków na stężenie wybranych związków bioaktywnych w naparach z mięty pieprzowej, rumianku pospolitego oraz kawy
(
Kowalski R.
,
Wyrostek J.
,
Kowalska G.
,
Pankiewicz U.
), s. 164-174
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.