PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
30 (2023)
Tom
---
Numer
nr 3 (136)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (136)
artykuł:
Yeast as an Alternative Method for Fungal Control in Food Industries
(
Podgórska-Kryszczuk I.
,
Kordowska-Wiater M.
,
Solarska E.
,
Pankiewicz U.
), s. 5-21
artykuł:
Związek czynników ryzyka żywieniowego, cech demograficznych i statusu socjo-ekonomicznego w badanej grupie osób starszych zamieszkujących społeczność lokalną w Polsce
(
Gajda R.
,
Sobieszczańska M.
,
Noculak Łukasz N.
,
Szymala-Pędzik M.
,
Maćków M.
,
Kaczmarek-Wdowiak
), s. 22-46
artykuł:
The Prevalence and Selected Risk Factors of Orthorexia Nervosa Disorder using the Orto-15 Test
(
Majoch M.
,
Homoncik J.
,
Mikulec A.
,
Węgrzyn I.
), s. 47-67
artykuł:
Zastosowanie szczepu probiotycznego Lactiplantibacillus plantarum pl8 w produkcji wyrobów czekoladowych o porowatym rdzeniu
(
Gąsior A.
,
Giemza M.
,
Ponikiewska W.
,
Machul-Żwirbla A.
,
Magiera J.
,
Bułka J.
,
Skwarczyńska-Maj K.
,
Pomietło E.
), s. 68-100
artykuł:
He Effect of Psyllium Fiber and Chokeberry Fibre Addition on the Quality of Probiotic Fermented Milk
(
Znamirowska-Piotrowska A.
,
Petrusha O.
,
Kowalczyk M.
,
Buniowska-Olejnik M.
,
Szajnar K.
), s. 101-120
artykuł:
Pierwiastki śladowe w płatkach śniadaniowych - korzyści i zagrożenia związane z ich konsumpcją
(
Pokorska-Niewiada K.
,
Sadowska M.
,
Witczak A.
,
Szczuko M.
), s. 121-138
artykuł:
Characteristic of Volatile Components Profile in Polish Wines by GC-MS
(
Jakkielska D.
,
Wawrzyniak R.
,
Frankowski M.
,
Zioła-Frankowska A.
), s. 139-159
artykuł:
Eight Old Cultivars of Apple Trees - an Evaluation of their Potential for Use by the Processing Industry
(
Ochmian I.
,
Sikora F.
,
Gałczyńska M.
,
Lachowicz-Wiśniewska S.
), s. 160-177
artykuł:
Wpływ obróbki zimną plazmą atmosferyczną na jakość świeżego soku tłoczonego z marchwi
(
Starek-Wójcicka A.
,
Grządka E.
,
Sagan A.
,
Terebun P.
,
Kwiatkowski M.
,
Zarzeczny D.
,
Kobus Z.
,
Chudzik B.
,
Andrejko D.
,
Pawłat J.
), s. 178-194
artykuł:
The Usefulness of Fermented Kombucha Tea for the Production of Low-Alcoholic Drinks
(
Jabłońska A.
,
Kruk M.
,
Pochylski S.
,
Neffe-Skocińska K.
), s. 195-208
artykuł:
Analiza układów emulsyjnych z olejem z konopi jako suplementów witaminy K
(
Jarzębski M.
,
Niyobuhungiro S.
,
Smułek W.
,
Fiutak G.
,
Filipczak-Fiutak M.
,
Sady M.
), s. 209-223
artykuł:
Wielkość gospodarstwa domowego i dzień tygodnia a poziom zmarnowanej żywności
(
Tomaszewska M.
,
Bilska B.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 224-243
artykuł:
Effects of Composition of Gluten-Free Binary Gels on The Retention and Release of Aroma Compounds
(
Bortnowska G.
), s. 244-264
artykuł:
Wpływ polidekstrozy na charakterystykę reologiczną oraz właściwości sensoryczne deserów skrobiowo-mlecznych o obniżonej zawartości sacharozy
(
Gałkowska D.
,
Południak M.
,
Juszczak L.
), s. 265-283
artykuł:
Assessment of Functional Properties of Vegetable and Fruit Mousses Enriched With a Fiber Preparation From Potato Starch
(
Kaczmarek D.
,
Wójcik M.
,
Kapuśniak K.
,
Kapuśniak J.
), s. 284-299
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.