PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
19 (2012)
Tom
---
Numer
nr 2 (81)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (81)
artykuł:
Betacyjaniny - biodostępność i biologiczna aktywność
(
Klewicka E.
), s. 5-21
artykuł:
Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego do wspomagania procesów usuwania wody z tkanek roślinnych
(
Wiktor A.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 22-32
artykuł:
Wpływ jonów miedzi na wybrane właściwości fizykochemiczne skrobi różnego pochodzenia botanicznego
(
Przetaczek-Rożnowska I.
,
Rożnowski B.
,
Fortuna T.
,
Szubelak-Iżyk K.
), s. 33-44
artykuł:
Ocena wartości odżywczej ziarna wybranych odmian pszenicy
(
Biel W.
,
Maciorowski R.
), s. 45-55
artykuł:
Kształtowanie cech technologicznych i jakości chleba poprzez udział przemysłowego koncentratu serwatki potwarogowej
(
Wronkowska M.
,
Soral-Śmietana M.
,
Zander L.
,
Zander Z.
,
Jadacka M.
), s. 56-67
artykuł:
Wpływ obróbki termicznej warzyw kapustnych na zawartość błonnika pokarmowego
(
Komolka P.
,
Górecka D.
), s. 68-76
artykuł:
Ocena przydatności do przetwórstwa owoców wybranych odmian pomidora gruntowego
(
Zalewska-Korona M.
,
Jabłońska-Ryś E.
), s. 77-87
artykuł:
Ocena wrażliwości Yersinia enterocolitica na wybrane sole kwasów fenolowych
(
Stachelska M. A.
,
Jakubczak A.
,
Więtczak B.
,
Tyl S.
), s. 88-98
artykuł:
Wykorzystanie właścwości ß -laktoglobuliny do wiązania cholekalcyferolu
(
Górska A.
,
Szulc K.
,
Ostrowska-Ligęza E.
,
Wirkowska M.
), s. 99-106
artykuł:
Wpływ K-karagenu na właściwości fizykochemiczne analogów serów topionych
(
Sołowiej B.
), s. 107-118
artykuł:
Konkurencyjne oddziaływania mikroorganizmów na powierzchni skorup jaj konsumpcyjnych
(
Szablewski T.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Kaczmarek A.
,
Kijowski J.
), s. 119-130
artykuł:
Zastosowanie rezorcyny jako środka ochronnego lizozymu podczas jego wysokotemperaturowej modyfikacji
(
Leśnierowski G.
,
Borowiak R.
), s. 131-142
artykuł:
Porównanie struktury mięsa dzików i świń domowych, przechowywanego w temperaturze bliskiej krioskopowej i w stanie zamrożonym
(
Górecka J.
,
Szmańko T.
,
Hyla N.
,
Juszczak M.
), s. 143-160
artykuł:
Wpływ dodatku oleju słonecznikowego na właściwości przewodnościowe miksów tłuszczowych
(
Żywica R.
,
Banach J. K.
,
Charzyńska D. G.
,
Staniewski B.
), s. 161-172
artykuł:
Zawartość fazy stałej a jakość i przydatność technologiczna szorteningów do produkcji ciast kruchych
(
Żbikowska A.
,
Kowalska M.
,
Rutkowska J.
), s. 173-185
artykuł:
Analiza zależności pomiędzy spożyciem wybranych składników mineralnych a ich zawartością we włosach w wybranej grupie pacjentów z pierwotnym nadciśnieniem tętniczym
(
Durkalec-Michalski K.
,
Suliburska J.
,
Krejpcio Z.
,
Jeszka J.
,
Bogdański P.
), s. 186-197
artykuł:
Opinie klientów sieci barów bistro na temat higieny i jakości serwowanych potraw
(
Nowicki P.
,
Sikora T.
), s. 198-214
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.