PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2000 | nr 865 | 228--237
Tytuł artykułu

Konkurencyjność przedsiębiorstw przetwórstwa żywnościowego w Polsce w świetle badań empirycznych

Warianty tytułu
The Competitiveness of the Food Processing Industry in Poland in the Light of Empirical Research
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem artykułu jest przedstawienie stanu siły konkurencyjnej i strategii konkurowania stosowanych obecnie przez przedsiębiorstwa przetwórstwa rolno-spożywczego w Polsce. Podstawę analizy i wnioskowania stanowiły badania przeprowadzone wśród 32 przedsiębiorstw. Kryterium doboru celowego był fakt reprezentowania przez nie konkurencyjności podstawowej zapewniającej tworzenie i podnoszenie wartości użytkowej dla klienta.
EN
The aim of this work was to present the magnitude of competitive power and competitive strategy used by Polish food processing enterprises. An analysis and reasoning were based on questionnaire delivered by 32 producers. Selection was done due to possession of basic competitiveness, which permit creation and increasing of customer added value. (short original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
228--237
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000007190

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.