PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | nr 901 Agrobiznes 2001 : rola agrobiznesu w kształtowaniu jakości życia | 46--52
Tytuł artykułu

Wpływ zagrożenia BSE na kształtowanie spożycia wołowiny w Polsce

Warianty tytułu
The Influence of BSE Threat on the Formation of Beef Consumption in Poland
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedmiotem artykułu jest analiza zachowań na rynku wołowiny w Polsce wobec kryzysu BSE. Autorka przedstawia sytuację ekonomiczną i organizacyjną na rynku wołowiny w 2000 roku wobec kryzysu BSE. Prezentuje zachowania konsumentów wobec rozprzestrzeniania się choroby BSE.
EN
The main objective of this paper is to analyse the behaviour of beef market in Poland in view of BSE crisis. This article shows economic and organisational situation on the beef market in 2000 in Poland in view of BSE. This work presents the reaction of beef consumers to the BSE crisis. (original abstract)
Twórcy
Bibliografia
  • Urban R., Wigier M. (2000): Rynek mięsa wołowego. W: Opcje strategiczne dla sektora agrobiznesu. FAPA, Warszawa, 505-530.
  • Rynek mięsa. Raport rynkowy AKR i IERiGŻ. Warszawa, październik 2000.
  • Rolnictwo w I półroczu 2000 r. Wyd. GUS, Warszawa 2000.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000009430

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.