PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | nr 78, t. 1 | 143--154
Tytuł artykułu

Człowiek i środowisko czynnikami warunkującymi jakość żywności

Warianty tytułu
Man and Environmental the Factors Conditioning a Quality of the Food
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Człowiek swoją działalnością gospodarczą, wytwórczą, odkrywczą, konsumpcyjną itp. bardzo często powoduje degradację i kontaminację poszczególnych komponentów otaczającego go środowiska. Tym samym doprowadza do skażenia czynnikami chorobotwórczymi produktów spożywczych i wody konsumpcyjnej, a także do niekorzystnych zmian ich składu mineralnego i w konsekwencji do rozwoju określonych chorób.
EN
The natural environment surrounding the human body e.g. water, soil, plants, air, animals and others people conditions the human health by the influence of his internal (biochemical) environment. These influences chiefly via tropic chain conditions the human health and human diseases either directly or in directly, individual or complex. Therefore many diseases of man hind can be called "the diseases environmental conditioned".(short original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
143--154
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000011334

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.