Czasopismo
2003
|
nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
|
49--53
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Production of Wrapped Bread at Three Bakeries
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł zawiera przedstawienie procesu pakowania pieczywa w trzech zakładach piekarniczych ze względu na wynik ekonomiczny i jakość ocenianego pieczywa.
The earnings from and costs of production of wrapped and unwrapped bread at three bakeries were compared in the studies. In 2001 these bakeries produced the following amounts of sliced and wrapped bread: B-(59.3 t) 14.7 procent G-(16.8 t) 3.4 procent W-(746.3 t) 21.3 procent At bakeries G and W the production of this kind of bread turned out to be unprofitable and brought about a loss, whereas at bakery B - it yielded a profit. Bread loaves can be wrapped in: PE-LD, PE-LLD, PP, PVC. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
49--53
Opis fizyczny
Twórcy
autor
autor
Bibliografia
- Ambroziak Z. (1999): Produkcja piekarsko-ciastkarska. Cz. 1 i 2. Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne SA, Warszawa.
- Czerniawski B., Michniewicz J. (1998): Opakowania żywności. Agro Food Technology, Poznań-Czeladź.
- Hales C.F. (1999): Opakowanie jako instrument marketingu. PWE, Warszawa.
- Jakowski S. (2002): Analiza czynników wpływających na rozwój przemysłu opakowań w Polsce. "Opakowania" 8, s. 20-22.
- Lubczyńska H., Kownacki J. (2001): Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w małych i średnich piekarniach - zabezpieczenie jakości zdrowotnej pieczywa wg ustawodawstwa krajowego i Unii Europejskiej. Handlowo-usługowa Spółdzielnia "Samopomoc Chłopska", Warszawa.
- Panfil-Kuncewicz (1998): Znaczenie i funkcje opakowań produktów spożywczych w dystrybucji i marketingu. "Przemysł Spożywczy" 8, s. 18-20.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000013905