Czasopismo
2003
|
nr 983, t. 1 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie
|
121--128
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
The HACCP - System Assuring Safe Food
Języki publikacji
Abstrakty
Artykuł przedstawia system zapewniania bezpiecznej żywności - HACCP. Autor charakteryzuje system HACCP, zasady i etapy wdrażania systemu oraz korzyści i trudności wynikające z jego funkcjonowania.
This report touches general description system safe food HACCP, stage of initiation and difficulty and advantage connected with HACCP for agribusiness enterprises. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
121--128
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Berdowski J.B. (1996): Systemy sterowania jakością produktów żywnościowych w Polsce z uwzględnieniem metody HACCP. "ABC jakości" nr 1-2 (5-6), Warszawa, s. 5.
- Kitzman P. (1999): HACCP. Przewodnik do wprowadzania systemu HACCP w przemyśle mięsnym i drobiarskim. FAPA, Warszawa, s. 6.
- Kołożyn-Krajewska D., Sikora T. (1999): HACCP - koncepcja i system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. SIT NOT SPOŻ, Warszawa.
- Nitecka E., Obiedziński M. (2000): Prawo żywnościowe Unii Europejskiej. Fundacja Programów Pomocy dla Rolnictwa (FAPA), Warszawa, s. 39-56.
- Nitecka E.: Systemy jakości - HACCP oraz ISO 9000 i ich zastosowanie w przemyśle mleczarskim.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000013973