PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2001 | 3 | z. 3 | 5--9
Tytuł artykułu

Poprawa konkurencyjności produktów spożywczych

Warianty tytułu
The Food Industry Products Competitiveness Improvement
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Wskazano na sposoby zapewniania odpowiedniej jakości produktów spożywczych oraz wpływ tych działań na poprawę ich konkurencyjności. W tym kontekście zaprezentowano przedsięwzięcia, które powinien podjąć rząd, instytucje wspierające i producenci w celu poprawy jakości i zwiększania atrakcyjności polskiej żywności.
EN
The article points in what way the assurance of adequate food industry products quality may influent on the improvement of their competitiveness. In this context certain activities that should be managed by the government, the institutions, and the producers in the aim of Polish food quality and attractiveness increasing were presented. (original abstract)
Rocznik
Tom
3
Numer
Strony
5--9
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Jasiulewicz A. (1999): Znakowanie produktów spożywczych jako instrument stymulujący ich jakość w Unii Europejskiej i w Polsce. Przemyśl Spożywczy, nr 12, 6-10.
  • Kołożyn-Krajewska D., Sikora T. (1999): HACCP. Koncepcja i system zapewnienia bezpieczeństwa zdrowotnego żywności. Wyd. Stowarzyszenia Naukowo-Technicznego Inżynierów Techników Przemysłu Spożywczego.
  • Nitecka E. (1999): HACCP - system zapewnienia bezpieczeństwa żywności, Problemy Integracji Rolnictwa, nr 1.
  • Turlejska H. (1996): Systemy zapewnienia jakości w przemyśle i przetwórstwie spożywczym. Żywność, żywienie a zdrowie, nr 4.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000015160

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.