PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | nr 983, t. 2 Agrobiznes 2003 : jakość jako podstawowy instrument konkurencyjności w agrobiznesie | 387--393
Tytuł artykułu

Ocena stanu zakładów przemysłu mięsnego w perspektywie członkostwa w Unii Europejskiej - na przykładzie Dolnego Śląska

Warianty tytułu
The Estimation of Meat Industrial Plants in the View of Accession of Poland to the European Union - on the Example of the Lower Silesian Region
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Omówiono procesy dostosowywania zakładów przemysłu mięsnego do standardów UE. Przestawiono charakterystykę stanu przemysłu mięsnego w woj. dolnośląskim w świetle integracji z UE.
EN
The process of integration of Poland with the European Union structure in the field of meat industry is connected with reaching the required accession day of within the terms determined for the period of transition. (short original abstract)
Twórcy
Bibliografia
  • Kiczuk T. (2000): Jak dostosować rzeźnie i przetwórnie do norm unijnych. Przemysł Spożywczy 6(54), s. 35-37.
  • Rocznik Statystyczny Województwa Dolnośląskiego 2002. Urząd Statystyczny we Wrocławiu, t. I, s. 312.
  • Sikora T., Kołożyn-Krajewska D. (2000): Systemy zapewnienia i zarządzania jakością w przetwórstwie żywności - problemy integrowania. [W:] Zintegrowane systemy zarządzania jakością. Materiały II Konf. Naukowej z cyklu "Jakość wyrobów w gospodarce rynkowej". Akademia Ekonomiczna w Krakowie, Kraków, s. 133-139.
  • Urban R. (2000): Przemyśl żywnościowy w perspektywie członkostwa w Unii Europejskiej. Przemysł Spożywczy, 6(54), s. 4-7.
  • Urban R. (2001): Wyniki produkcyjne przemysłu spożywczego. [W:] Analiza produkcyjno-ekonomicznej sytuacji rolnictwa i gospodarki żywnościowej w 2000 roku. Red. Naukowa A. Woś, TERiGŻ, Warszawa, s. 106-114.
  • Zalewski T.I. (1998): Zarządzanie jakością w zakładach przetwórstwa rolno-spożywczego. TNOiK, Toruń, s. 13-18.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000015557

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.