PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2003 | nr 3 | 57--62
Tytuł artykułu

Uwarunkowania popytu na usługi gastronomiczne w krajach gospodarczo wysoko rozwiniętych

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Źródła popytu na usługi gastronomiczne są zróżnicowane. Należą do nich ruch turystyczny i szeroko pojęta sfera biznesu. Skłonność gospodarstw domowych do żywienia się poza domem oprócz uwarunkowań ekonomicznych zależy także od czynników społeczno-kulturowych i obyczajowych.
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
57--62
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • ERS/USDA Briefing Room - Food CPI, Prices and Expenditures - Data Tables (www.ers.usda.gov).
  • Eurostat Yearbook'96 - A Statistic View on Europe 1985-1995, Office for Official Publications of the European Communities, Luxembourg 1996, s. 153, 161, 209.
  • Foreign Agricultural Service - Global Agriculture Information Network. Report (www.fas.usda.gov).
  • Foreign Agricultural Service - Global Agriculture Information Network. Report, Germany HRI Food Service Sector 2000 (www.fas.usda.gov).
  • Mały Rocznik Statystyczny 2000, GUS, Warszawa 2000, s. 195, tab. 6 (117), s. 197.
  • A. Masłowski, Rynek usług gastronomicznych - uwarunkowania i kierunki rozwoju, IRWiK, Warszawa 2001, s. 13.
  • Rocznik Statystyczny 1997, GUS, Warszawa 1997, s. 160, 162.
  • Rocznik Statystyczny 1998, GUS, Warszawa 1998, s. 409-410.
  • Rocznik Statystyczny 2001, GUS, Warszawa 2002, s. 719, tab. 101 (675).
  • Rocznik Statystyki Międzynarodowej 1997, GUS, Warszawa 1997, s. 455.
  • USDA/Economic Research Service (www.ers.usda.gov).
  • K. Winqvist, The European Consumer in 1994, Statistics in Focus, Populatin and Social Conditions; EUROSTAT 1999.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000000120965

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.