Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
The Analysis of the Indirect Costs' Allocation in the Full Cost Accounting System in the Confectionery
Języki publikacji
Abstrakty
Celem artykułu jest analiza rozliczania kosztów pośrednich w rachunku kosztów pełnych. Dokonano analizy kosztów zakupu, wydziałowych, sprzedaży i zarządu na przykładzie przemysłu cukierniczego.
The way of the indirect costs' allocation decides on unit cost. In the confectionery carries in this sphere the big simplifications. They deform the unit cost to make, that it isn't useful to make right decision.(original abstract)
Rocznik
Strony
212--216
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Nowa E., Piechota R.. Wierzbiński M.. Rachunek kosztów w zarządzaniu przedsiębiorstwem, PWE, Warszawa 2004.
- Rachunek kosztów, red. K. Sawicki, Fundacja Rozwoju Rachunkowości w Polsce. Warszawa 1996.
- Rachunek kosztów i rachunkowość zarządcza, red. I. Sobańska, Wyd. C.H. Beck, Warszawa 2003.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000072828687