Warianty tytułu
Studies of Changes in Sucrose Crystalization Rate During Magma Boiling in Industrial Conditions
Języki publikacji
Abstrakty
Przeprowadzono badania mające na celu określenie wpływu parametrów syropu międzykryształowego i cukrzycy I na zmiany szybkości krystalizacji sacharozy. Na podstawie przeprowadzonych analiz wyznaczono szybkość krystalizacji cukrzycy I w warunkach przemysłowych. Sumując wszystkie czynniki hamujące proces krystalizacji, zaproponowano ujęcie zależności iloczynu czynników hamujących w funkcji względnego czasu krystalizacji. (oryg. streszcz.)
Investigation was carried out with the aim to determine the effect of parameters of mother liquor and seed magma on changes in the rate of sucrose crystallization. On the basis of analyses the rate of seed magma crystallization in industrial conditions was calculated. Coefficients inhibiting the crystallization rate h and η were also determined. Summing up all factors that inhibit the process of crystallization, it was proposed to present the product of inhibiting factors in the function of relative crystallization time. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
63--61
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000092204668