Warianty tytułu
Purchaser's Behaviours on the Market of Local Dairy Products
Języki publikacji
Abstrakty
Omówiono badania przeprowadzone na terenie Zambrowa (województwo podlaskie) dotyczące kryteriów wyboru produktów mleczarskich. Wśród najważniejszych znalazły się: termin przydatności do spożycia, smak oraz wysoka jakość.
A wide range of dairy products creates a chance for unlimited choice. Among the most important criteria of choice are: expiration date, taste and quality. Good quality of local dairy products significantly influences the freąuency of their choice and that is why such products are most often consumed. (original abstract)
Rocznik
Tom
Numer
Strony
115--118
Opis fizyczny
Twórcy
autor
autor
Bibliografia
- Babicz-Zielińska E. (2000): Czynniki wpływające na wybór żywności. [W:] Konsument żywności i jego zachowania rynkowe (red. K. Gutkowska, I. Ozimek). SGGW, Warszawa, s. 245-253.
- Bukala J., Świda J. (2000): Postawy i preferencje konsumentów na rynku produktów mięsnych i mleczarskich. [W:] Konsument żywności i jego zachowania rynkowe (red. K. Gutkowska, I. Ozimek). Wydawnictwo SGGW, Warszawa, s. 274-278.
- Górska-Warsewicz H. (1999): Jak zachowuje się konsument na rynku mleka UHT. Przemysł Spożywczy 11, s. 34-35.
- Górska-Warsewicz H., Kowrygo B. (1998): Preferencje konsumenckie w zakresie mleka i jego przetworów. Ekonomika i organizacja gospodarki żywnościowej. Zeszyty Naukowe SGGW w Warszawie, 32.
- Kobielska Z. (2002): Rynek jogurtów - raport. Boss Gospodarka, 1.
- Kuśmierczyk K. (2000): Konsumenci produktów mlecznych. Przegląd Mleczarski, 3, s. 71-74.
- Nadolska L, Kunachowicz H., Przygoda B., Iwanów K. (2001): Mleko a zdrowie. Instytut Żywności i Żywienia, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000096643590