PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 6 | z. 2 | 184--189
Tytuł artykułu

Rolnictwo i rynek żywności ekologicznej w Unii Europejskiej i w krajach wstępujących do UE

Warianty tytułu
The Organic Agriculture and Market of Organic Food in the European Union and in the Countries Joining the European Union
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono rozwój rolnictwa i rynku żywności ekologicznej w krajach Unii Europejskiej oraz w wybranych krajach wstępujących do Unii. Wskazano na pozytywne zmiany, jakie dokonały się w tym zakresie w ostatnich latach oraz na kierunki dalszych przeobrażeń, ze szczególnym uwzględnieniem trzech krajów Europy Środkowo-Wschodniej (Czech, Węgier i Polski). (oryg. streszcz.)
EN
The development of the organic agriculture and the market of the organic food in the European Union and countries joining the EU were presented. In this paper, there were pointed the positive changes that occurred in this field in the recent years and the direction of further changes, particularly including three countries of central and eastern Europe (The Czech Republic, Hungary and Poland). (original abstract)
Rocznik
Tom
6
Numer
Strony
184--189
Opis fizyczny
Bibliografia
  • Hamm U., Gronefeld F., Darren H. (2002): Analysis of the Europę - and Market for Organie Food. University of Wales, Aberystwyth.
  • Padel S., Seymour C., Foster C. (2003): Report of all rounds of the Delphi Inquiry on the European Market for Organic Food. Welsh Institute of Rural Studies, University of Wales, Aberystwyth.
  • Zanoli R., Gabeli D., Pinton R. B. (2001): OMIaRD. Organie market analysis. Rome.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000096667130

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.