PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2004 | 6 | z. 2 | 300--304
Tytuł artykułu

Przetwórstwo żywności w gospodarstwach domowych

Warianty tytułu
Food Processing in Households
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł prezentuje wyniki badań dotyczących przetwórstwa żywności w gospodarstwach domowych Polaków w zależności od wielkości miejsca zamieszkania. Problem ten przedstawiono w oparciu o przeprowadzone badania ankietowe nt. zwyczajów żywieniowych Polaków na terenie całego kraju w 2002 roku. (oryg. streszcz.)
EN
The paper presents research results concerning food processing in Polish households in dependence on the size of place of residence. The problem was discussed on the basis of surveys of Poles habits of eating in whole Poland area in 2002. (original abstract)
Rocznik
Tom
6
Numer
Strony
300--304
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Gulbicka В., Kwasek M. (2000): Zróżnicowanie spożycia żywności w Polsce w świetle wyników badań budżetów gospodarstw domowych. lERiGŻ, Warszawa.
  • Gutkowska K., Ozimek L, Laskowski W. (2001): Uwarunkowania konsumpcji w polskich gospodarstwach domowych. SGGW, Warszawa.
  • Gutkowska K. (1997): Rodzinne gospodarstwa domowe w warunkach gospodarki rynkowej. SGGW, Warszawa.
  • Kowrygo B., Retman K. (2000): Źródła pozyskiwania żywności w polskich gospodarstwach domowych. Przemysł spożywczy, nr 8, Warszawa.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000101465010

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.