Warianty tytułu
Quality Management in Dairy Cooperatives (on Dairy Cooperative in Zambrów)
Języki publikacji
Abstrakty
Przedstawiono rolę i znaczenie jakości w działalności przedsiębiorstw branży mleczarskiej. Wyniki zostały opracowane na podstawie badań empirycznych przeprowadzonych w OSM w Zambrowie oraz w 120 gospodarstwach mleczarskich, które dostarczały surowiec do tej spółdzielni. Jako główną metodę badawczą zastosowano wywiad według kwestionariusza. (skróc. oryg. streszcz.)
The article presents the quality importance in milk sector enterprises. The author collected data in the area of Zambrów, where experiments were carried out with 120 producers of milk and the local dairy cooperative. In the nearfuture dairy cooperatives have to adapt even better to a competitive market. They have to cooperate withfarmers in order to receive milk extra- ofvery high quality. (original abstract)
Rocznik
Tom
Numer
Strony
342--346
Opis fizyczny
Twórcy
autor
Bibliografia
- Hamrol A., Mantura W. (1998): Zarządzanie jakością teoria i praktyka. PWN, Warszawa- Poznań, 173 -177.
- Krajewski K., Kołożyn D. (1996): Podstawy zarządzania jakością w produkcji i przetwórstwie mleka. [W:] Zasady pozyskiwania mleka wysokiej jakości a potrzeby przetwórstwa mleka. (red. K. Krajewski). FSW, Warszawa, 116.
- Taka spółdzielnia, jacy dostawcy (2000): Chów bydla, nr 7,
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000102726564