Warianty tytułu
Języki publikacji
Abstrakty
Problematyka bezpieczeństwa żywności i żywienia cieszy się dużym zainteresowaniem, a sprawy te regulują liczne akty prawne. Na szczególną uwagę zasługuje ustawa z 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywieniu, a także wymienione w przepisach obowiązujących w tej materii rozporządzenia Rady i Komisji WE, dyrektywy UE i inne regulacje. Autor w artykule niniejszym zajął się tą problematyką. Podjął w nim zagadnienie ogólnych wymagań dotyczących udzielania zezwoleń i szczególnych środków prawnych, nietoksycznego opakowalnictwa produktów spożywczych, a nawet stacjonarnych instalacji wodociągowych. Tekst jest oparty na stosownej wykładni obowiązującego prawa w tym zakresie.
Twórcy
autor
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000112290205