PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2007 | nr 6 | 42--44
Tytuł artykułu

Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule omówiono harmonizację wymagań zawartych w normach polskich z normami europejskimi i światowymi odnośnie badań związanych z auditem wyrobu. Przedstawiono rolę i znaczenie norm zakładowych w gospodarce rynkowej. Zaprezentowano wpływ auditu wyrobu na innowacyjność produktu spożywczego.
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
42--44
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • 1. Bank J.: Zarządzanie przez jakość. Warszawa 1996.
  • 2. Berdowski J. B.: Znaczenie standaryzacji dla kształtowania konkurencyjnej pozycji przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Informacji Ekonomicznej Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków, 2000.
  • 3. Berdowski J. B., Berdowski F.: Zarządzanie jakością - warunkiem konkurencyjności przedsiębiorstwa, Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2004.
  • 4. Berdowski J. B., Berdowski R: HACCP w teorii i praktyce: Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2006.
  • 5. Norma PN-EN-ISO:22000:2006.
  • 6. „Voluntary Protection Programs" Occupational Safety and Health Administration, Federal DC, U.S. GPO, July 12. 1988.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000126645995

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.