Warianty tytułu
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule omówiono harmonizację wymagań zawartych w normach polskich z normami europejskimi i światowymi odnośnie badań związanych z auditem wyrobu. Przedstawiono rolę i znaczenie norm zakładowych w gospodarce rynkowej. Zaprezentowano wpływ auditu wyrobu na innowacyjność produktu spożywczego.
Twórcy
autor
Bibliografia
- 1. Bank J.: Zarządzanie przez jakość. Warszawa 1996.
- 2. Berdowski J. B.: Znaczenie standaryzacji dla kształtowania konkurencyjnej pozycji przedsiębiorstw przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Informacji Ekonomicznej Uniwersytetu Jagiellońskiego, Kraków, 2000.
- 3. Berdowski J. B., Berdowski F.: Zarządzanie jakością - warunkiem konkurencyjności przedsiębiorstwa, Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2004.
- 4. Berdowski J. B., Berdowski R: HACCP w teorii i praktyce: Oficyna Wydawnicza Wyższej Szkoły Menedżerskiej, Warszawa 2006.
- 5. Norma PN-EN-ISO:22000:2006.
- 6. „Voluntary Protection Programs" Occupational Safety and Health Administration, Federal DC, U.S. GPO, July 12. 1988.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000126645995