PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 10 | z. 5 | 144--148
Tytuł artykułu

Higher Specialization and Concentration of Production as a Key Competitiveness Factor : Case of Hog Industry

Warianty tytułu
Wysoka specjalizacja i koncentracja produkcji jako kluczowy czynnik konkurencyjności : przypadek sektora trzodowego
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
The increasing size and specialization of hog operations reflect structural change in U.S. swine production during the past 15 years. The number of farms with hogs has declined by over 70 percent, as hog enterprises have grown larger. Operations producing under contract are larger than independent operations and are more likely to specialize in a single phase of production. These structural changes have coincided with substantial gains in efficiency for hog farms and lower production costs. Most of these productivity gains are attributable to increases in the scale of production and technological innovation. Productivity gains contributed to reduction in the price of hogs at the farm gate and also in the consumer price. (original abstract)
Określono znaczenie wysokiej specjalizacji i koncentracji produkcji dla poziomu konkurencyjności jaką można osiągnąć w sektorze produkcji trzody chlewnej. (abstrakt oryginalny)
Rocznik
Tom
10
Numer
Strony
144--148
Opis fizyczny
Twórcy
  • Mendel University of Agriculture and Forestry Brno, Czech Republic
Bibliografia
  • Bain J.S. 1956: Barriers to New Competition. Harvard University Press, Cambridge, MA.
  • Carlton D.W., Perloff J.M. 1994: Modern industrial Organization. HarperCollins College Publishers, New York.
  • Koch J.V. 1980: Industrial Organization and Prices. Prentice-Hall, Englewood Cliffs, NJ.
  • Robinson J. 1933: The Economics of Imperfect Competition. Macmillan, London.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000169060554

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.