PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2003 | 84 (LXXXIV) | 263--272
Tytuł artykułu

Polski przemysł spożywczy wobec integracji z Unią Europejska

Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Scharakteryzowano system analizy ryzyka krytycznych punktów kontrolnych - HACCP, jednego z najważniejszych systemów realizowanych w UE w zakresie polityki rolnej. Przedstawiono unijną pomoc finansową dla polskich przedsiębiorstw przemysłu spożywczego.
Rocznik
Strony
263--272
Opis fizyczny
Twórcy
Bibliografia
  • Chyłek E.; K.: Wsparcie przemysłu rolno-spożywczego w ramach programu SAPARD, „Przemysł Spożywczy” 2000, nr 5, s. 3.
  • Kaźmierczak A.; Kołożyn-Krajewska D.: Zaawansowanie polskich producentów żywności we wdrażaniu systemu HACCP, „Przemysł Spożywczy” 2001, nr 5, s. 13.
  • Kitzman P.: Wdrażanie systemu HACCP w przemyśle mięsnym, „Przemysł Spożywczy” 2000, nr 4, s. 19.
  • Obiedziński M.; W.: Urzędowa kontrola żywności w UE, FAPA, Warszawa 2000, s. 5.
  • Owczarek L.; Osińska M.; Tomala D.: Potrzeby i problemy wdrażania HACCP w przemyśle owocowo-warzywnym, „Przemysł Spożywczy” 2001, nr 4, s. 22.
  • Pasternak K.: Przedsiębiorstwa przemysłu spożywczego przed wejściem do Unii Europejskiej, „Przemysł Spożywczy” 2001, nr 9 s. 9.
  • Polski przemysł żywnościowy – raport 2001, Warszawa 2001, s. 35.
  • Skórnicki H.: Fundusze przedakcesyjne SAPARD, Unia Europejska FAPA, Warszawa 2000, s. 10.
  • TUV Rheinland/ZETOM Polska Sp. Z o.o., „Przemysł Spożywczy” 2001, nr 4, s. 23.
  • Ziajka S.; Dzwolak W.; Cybulski A.; Tarczyńska A.: Uwarunkowania wdrażania i funkcjonowania systemu HACCP, „Przemysł Spożywczy” 2001, nr 4, s. 12.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000169233100

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.