PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2008 | 10 | z. 4 | 294--297
Tytuł artykułu

Czynniki wpływające na konkurencyjność produkcji bydła mięsnego

Warianty tytułu
The Factors Influencing on the of Beef Production Competitiveness
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Przedstawiono uwarunkowania produkcji bydła mięsnego w Polsce oraz możliwości jego zwiększenia. Produkcja bydła mięsnego może być rozwijana w gospodarstwach, które zrezygnują z chowu bydła mlecznego. (abstrakt oryginalny)
EN
The paper aims to analyze the production of beef production in Poland as well as its competitiveness. The beef production could replace the dairs production in Poland. (original abstract)
Rocznik
Tom
10
Numer
Strony
294--297
Opis fizyczny
Twórcy
  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Bibliografia
  • Brzozowski A. 1989: Możliwość wykorzystania pastwiska w żywieniu młodego bydła. Przegl. Hod., 6.
  • Dobicki A. 1996: Hodowla bydła mięsnego w Sudetach. Wydanie AR, Wrocław.
  • Jasiorowski H., Przysucha T. 2005: Poradnik producenta żywca wołowego. Warszawa.
  • Wajda S. 2006: Możliwości wzrostu produkcji i poprawy jakości wołowiny. Gospodarka Mięsna, 12.
  • Zjalic M., Dimitriadou A., Rosati A. 2006: Produkcja wołowiny w krajach Unii Europejskiej oraz reforma Wspólnej Polityki Rolnej (CAP). Przegląd Hodowlany, 6.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171192375

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.