Warianty tytułu
Języki publikacji
Abstrakty
Rzecz dotyczy kluczowego współcześnie problemu, a mianowicie bezpieczeństwa żywności, w sensie dosłownym - zdrowotnego, i pośrednim - ekonomicznego. Prof. Stanisław Kowalczyk wraz z zespołem współautorów podjął temat mało rozpoznawalny w krajowej literaturze naukowej, o bibliografii mocno rozproszonej, usytuowanej w zasadniczej części w aktach prawnych, sprawozdaniach, protokołach, które kompleksowo zaprezentowane i wsparte światową literaturą rysują obraz bezpieczeństwa żywnościowego w warunkach globalizacji. (abstrakt oryginalny)
Twórcy
autor
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Bibliografia
- Rosegrant M.W. et at., Global Food Outlook: Trends, Alternatives, and Choices, Washington D.C. 2001, s. 12-13.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171208475