Warianty tytułu
Differentiation of the Level and Composition of Household Food Expenses
Języki publikacji
Abstrakty
Przedstawiono miesięczne wydatki na żywność według grup społeczno-zawodowych. Dokonując analizy porównawczej wydatków spożycia artykułów żywnościowych wykazano, że istnieje wiele grup ludności, która znajduje się w trudnej sytuacji materialnej. Spożycie żywności w Polsce zależy od grup społeczno-zawodowych oraz od poziomu dochodów.
The level of household food expenses has been compared with the costs of a rational diet. The comparative analysis has been carried out in three basic profiles simultaneously, i.e. the level of incomes, social-professional groups of people and foodstuffconsumption pattern. Additionally, the co-ordinates of income elasticity of foodstuff demand according to household types have been presented. The studies afforded possibilities for quantifying the existing differentiation of households and formulating the opinions on the reasons of this differentiation.(original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
105--115
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
- W. Misiuna, Tendencje w spożyciu artykułów żywnościowych w krajach RWPG, "Gospodarka Planowa" 1975, nr 4.
- Ile kosztuje prawidłowa dieta?, "Życie Gospodarcze" 1987, nr 3.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171208559