PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1991 | nr 344 | 15--29
Tytuł artykułu

Zmiany smakowitości ekstraktów kawy zbożowej w czasie przechowywania

Warianty tytułu
Changes in the Savouriness of Ersatz Coffee Solids During Storing
Języki publikacji
PL
Abstrakty
W artykule opisano przeprowadzone badania, celem których było stwierdzenie w jakim stopniu i w jakim kierunku zmienia się podstawowy, krytyczny wyróżnik ekstraktu kawy zbożowej - smakowitość, w czasie przechowywania w warunkach odpowiadających warunkom przeciętnego gospodarstwa domowego.
EN
Ersatz coffee "Inka" solids were stored for 18 weeks under 3 different conditions and in two kinds of packaging. During that time changes the savouriness were studied. It has been stated that the changes the savouriness occurring in the tested product during storing e produced first of all by the material of which the unit packaging was made and next by the storing conditions. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
15--29
Opis fizyczny
Twórcy
  • Akademia Ekonomiczna w Krakowie
  • Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
  • Baryłko-Pikielna N., Zarys analizy sensorycznej żywności, WNT Warszawa 1975.
  • Technologia koncentratów spożywczych, praca zbiorowa pod red. Ż. Pazoły. WNT, Warszawa 1970.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171216015

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.