PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1990 | nr 321 | 5--12
Tytuł artykułu

Zmiany jakości wafli przekładanych nadzieniem cukrowo-białkowym podczas ich przechowywania

Warianty tytułu
Changes in the Quality of Layer-Cakes of Wafer and Sugar-Glair Filling During Storing
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem przeprowadzonych badań było określenie charakteru niekorzystnych zmian zachodzących podczas przechowywania wafli przekładanych nadzieniem cukrowo-białkowym oraz wybór najkorzystniejszego opakowania.
EN
The paper deals with the results of studies aiming at determining the character of changes occuring in layer-cakes of wafer and sugar-glair filling during storing. Besides, the most favourable packaging has been chosen. The selected assortment of layer-cakes was wrapped in five types of packaging and stored under limit conditions, according to standard. The investigation of the changes in layer-cake quality during storing included sensory evaluation and determination of the selected physical and chemical parameters. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
5--12
Opis fizyczny
Twórcy
  • Akademia Ekonomiczna w Krakowie
  • Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
  • Lisińska-Kuśnierz M., Borowiec W., Określenie jakości wafli w polewie kakaowej o nazwie "Tozino", maszynopis PTT, Kraków 1987.
  • Bn-74/6385-03/13 Folia wiskozowa (Tomofan).
  • BN-70/8090-13 Wyroby cukiernicze trwałe. Badania organoleptyczne.
  • BN-82/8097-08 Wyroby cukiernicze trwałe. Wafle przekładane i nadziewane. Wymagania wspólne.
  • BN-85/8098-11 Wyroby cukiernicze trwałe. Pakowanie, przechowywanie i transport.
  • PN-79/A-88024 Wyroby cukiernicze trwałe. Oznaczanie kwasowości.
  • Pn-84/A-88027 Wyroby cukiernicze trwałe. Oznaczanie zawartości suchej masy.
  • PN-85/H-92922 Aluminium. Folia laminowana.
  • Pn-85/H-92924 Aluminium. Folia nieuszlachetniona.
  • PN-80/P-50453 Papier i tektura powlekana polietylenem.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171216363

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.