Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Systemic and Holistic Aspects of Integrating Knowledge for Teaching of Food Processing Engineering
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule przedstawiono próbę uzasadnienia celowości stosowania systemowego i holistycznego podejścia do integracji wiedzy w obszarze inżynierii procesowej przetwórstwa spożywczego. Proces integracji następuje wolniej niż oczekiwania wywołane potrzebami nauczania w szkołach wyższych. (fragment tekstu)
This paper presents an attempt to justify the appropriateness of systemic and holistic approach to the integration of knowledge in the field of food processing engineering. The integration of knowledge in this area is not kept pace with the needs of teaching in higher education. (original abstract)
Twórcy
autor
- Politechnika Koszalińska
Bibliografia
- Dutkiewicz D., Dowgiałło A. 2006. Wykorzystanie właściwości fizycznych surowców rybnych w rozwoju mechanizacji ich obróbki. Inżynieria Rolnicza, 7.
- Haman J. 1989. Właściwości fizyczne surowców a problemy projektowania maszyn spożywczych. Zeszyty Problemowe Nauk Rolniczych, 355.
- Lewicki P. 2005. Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego. Wydawnictwo Naukowo - Techniczne, Warszawa.
- Panfilow W. A. 2011. Theory of food Technologies as the knowledge system. Izwiestija KGTU, Naucznyj Żurnal, 21.
- Singha P. i Heldmana D. 1984. Wprowadzenie do inżynierii spożywczej. Academic Press, Inc.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171261915