Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Rules for Creating Quality Management System Documentation
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule zostały przedstawione najważniejsze zasady tworzenia dokumentacji systemu zarządzania jakością. (abstrakt oryginalny)
The article presents the most important rules for creating quality management system documentation. (original abstract)
Rocznik
Tom
Strony
55--63
Opis fizyczny
Twórcy
- Wałbrzyska Wyższa Szkoła Zarządzania i Przedsiębiorczości
Bibliografia
- Dzwolak W., Ziajka S., Dokumentowanie systemu HACCP w przemyśle spożywczym, Studio 108, Olsztyn 2000.
- Dzwolak W., Dzwolak I., Zasady zarządzania dokumentacją systemową (na przykładzie HACCP), "Problemy Jakości", 2003, nr 11.
- Hamrol A., Zarządzanie jakością z przykładami, Wydawnictwo Naukowe PWN, Warszawa 2005.
- Łysakowski K., Obiedziński M., Rakowski J., Zadernowski M., Dobre praktyki i HACCP - klucz do bezpieczeństwa i jakości żywności, Kongregacja Przemysłowo-Handlowa Ogólnopolska Izba Gospodarcza, Polskie Centra Handlowo-Usługowe, Warszawa 2003.
- Sokołowicz W., Srzednicki A., ISO - System zarządzania jakością oraz inne systemy oparte na normach, wyd. 3 zmienione i uaktualnione, Wydawnictwo C.H. Beck, Warszawa 2006.
- Wojciechowski H., ISO 9000 w praktyce, Ośrodek Doradztwa i Doskonalenia Kadr Sp. z o.o., Gdańsk 2000.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171299789