Warianty tytułu
Acyloamines as Pepper Substitutes
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule omówiono acyloaminy pod względem smakowej aktywności, w tym szczególnie ich smakowej ostrości, charakterystycznej dla piperyny występującej w pieprzu.
The report discusses briefly taste properties of pepper type of many acyloamines and rate of their alkaline hydrolysis in the structure function. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
249--254
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
- Iwasiewicz A., Nowak S., Peszek Z., Stokłosa K., Szubert C.: Zeszyty Naukowe WSE w Krakowie, 1961, Nr 18, 215-228.
- Stokłosa K., Pieczonka W., Zeszyty Naukowe WSE w Krakowie, 1968, Nr 38, 225-243.
- Udny Yule G., Kendall M.G.: Wstęp do teorii statystyki, PWN, Warszawa, 1966, str. 161.
- Stokłosa K., Bull.Soc.Chim. de France /1969/ XI, 3802-3806.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171326975