PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
1976 | nr 81 | 341--347
Tytuł artykułu

Próba oceny smakowitości pieczywa

Autorzy
Warianty tytułu
An Attempt at Evaluation of Bread Savouriness
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem niniejszego opracowania było zbadanie możliwości zastosowania metody profilów smakowych do oceny smakowitości pieczywa. (fragment tekstu)
EN
Savouriness of bread is one of the important criteria for evaluation of its quality. The current norms and rules do not provide a method of testing and determining savouriness of bread. The aim of this report has been to study possibilities of introducing method of taste range in evaluation of savouriness of bread. (original abstract)
Rocznik
Numer
Strony
341--347
Opis fizyczny
Twórcy
  • Akademia Ekonomiczna w Krakowie
Bibliografia
  • Baryłko-Pikielna N., Zarys analizy sensorycznej żywności, WNT, Warszawa, 1975.
  • Baryłko-Pikielna N., Gołębiowski T., Zarys analizy sensorycznej, Wyd. I, Kraków, 1966.
  • Czermiński J., Iwasiewicz A., Paszek Z., Sikorski A., Metody statystyczne w doświadczalnictwie chemicznym, Wyd. II, PWN, warszawa, 1974.
  • Jankiewicz M., O Metodach badania aromatu chleba, Przegląd Piekarski i Cukierniczy, nr 8, 1968.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171331101

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.