Warianty tytułu
Integration on the Fruit and Vegetablemarket in Kujawsko-Pomorskie Province
Języki publikacji
Abstrakty
Celem pracy było ukazanie problemu integracji producentów na rynku owoców i warzyw. Przedstawiono dynamikę powstawania grup w Polsce i województwie kujawsko-pomorskim. Zaprezentowano strukturę grup producentów owoców i warzyw w województwie kujawsko-pomorskim. Przedstawiono kierunki rozwoju procesów integracyjnych na przykładzie zachowań producentów owoców i warzyw z badanego regionu. (abstrakt oryginalny)
The paper aims to describe the integration on the fruit and vegetable market and the dynamics of group establishing in Poland and Kujawsko-pomorskie province. There is a structure of fruit and vegetable producer groups in Kujawsko-pomorskie province and directions for integration processes illustrated with the results of activity of fruit and vegetable producers in the examined region. (original abstract)
Rocznik
Tom
Numer
Strony
30--34
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Bibliografia
- Bieniek-Majka M. 2011: Korzyści i bariery tworzenia grup producentów owoców i warzyw, Rocz. Ekon. Kujawsko-Pomorskiej Szkoły Wyższej w Bydgoszczy, Bydgoszcz, s. 11-19.
- Bieniek-Majka M. 2012: Proces integracji grup producentów owoców i warzyw w Polsce, Wieś Jutra, nr 11-12(172-173), s. 40-41.
- Biuletyn Informacyjny nr 4-5/2012: Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Agencja Restrukturyzacji i Modernizacji Rolnictwa, s. 30-33.
- Domagalska-Grędys M. 2012: Rozwój gospodarstw rolnych poprzez działania grupowe producentów, Zesz. Nauk. Uniwersytetu Rolniczego im. Hugona Kołłątaja w Krakowie, z. 363, Wyd. Uniwersytetu Rolniczego w Krakowie, s. 14-15.
- Rocznik statystyczny województw. 2012: GUS, Warszawa.
- Rozporządzenie wykonawcze Komisji (UE) nr 302/2012 z dnia 4 kwietnia 2012 r. zmieniające rozporządzenie wykonawcze (UE) nr 543/2011 ustanawiające szczegółowe zasady stosowania rozporządzenia Rady (WE) nr 1234/2007 w odniesieniu do sektora owoców i warzyw oraz sektora przetworzonych owoców i warzyw, Dz.Urz. UE L 99 z 05.04.2012, s. 21.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171336707