Warianty tytułu
Konkurencyjność cukru i innych środków słodzących w Unii Europejskiej przy obecnych i alternatywnych założeniach politycznych
Języki publikacji
Abstrakty
The objective of the study is to analyse the competitiveness of sugar and alternative sweeteners (in particular isoglucose) in the EU within given and alternative political frameworks of the CMOS. The present situation of the European sugar market and the possible impacts of options of the future reform (from 2006) of the CMOS on the EU sugar market are analysed. (original abstract)
W artykule przedstawiono konkurencyjność produkcji cukru i alternatywnych środków słodzących, a w szczególności izoglukozy, na terenie Unii Europejskiej. Opisano również aktualne oraz zaproponowano nowe, alternatywne założenia polityczne dla CMOS w świetle przyszłej reformy rynku cukru w Unii Europejskiej. (abstrakt oryginalny)
Rocznik
Numer
Strony
157--164
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- University of Hohenheim, Stuttgart, Germany
Bibliografia
- Bartens A., Mosolff M. (2004): Zuckerwirtschaft Europa 2004. 50. Jahrgang. Bartens, Berlin.
- Evaluation of the common organisation of the markets in the sugar sector. (2000). Netherlands Economic Institute, Rotterdam.
- Jahresbericht 2002/03. (2003). Wirtschaftliche Vereinigung Zucker (WVZ), Bonn.
- Lindsay J. (2002): Alternative sweeteners. In: Sugar trading manual. Ed. J. Kingsman. International Sugar Organization, London.
- Schiweck H. (1999): Vom Zucker- zum Süßungsmittelmarkt. Zuckerindustrie 124, 8: 611-615.
- Sweet fifteen: the competition on the EU sugar markets. (2002). Swedish Competition Authority Report.
- Sugar and sweetener situation and outlook yearbook. (2003). Economic Research Service, Market and Trade Economics Division, USDA, Washington.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171339387