PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
Czasopismo
2014 | nr 6 | 43--45
Tytuł artykułu

Identyfikacja wyrobów spożywczych na opakowaniach istotnych elementem logistycznym w łańcuchu żywnościowym

Autorzy
Warianty tytułu
Identyfication of Food Products as an Essential Element in the Food Chain Logistics
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Artykuł ma na celu przybliżenie zagadnienia identyfikacji i związanej z nią identyfikowalności wyrobów spożywczych, i jako ważnych elementów żywnościowego łańcucha logistycznego. W opracowaniu przedstawiono fragmenty badania własnego z obszaru identyfikacji wyrobów w sektorze wyrobów : mleczarskich, wskazując na rozwiązania stosowane przez przedsiębiorców w podejmowanej problematyce. (abstrakt oryginalny)
EN
Article aims to bring the issues of identification and related traceability of food products, as important elements of the food chain logistics. The paper presents fragments of author's i research in the area of identification of the products in the dairy sector, pointing to the solutions used by entrepreneurs in undertaken problems. (original abstract)
Czasopismo
Rocznik
Numer
Strony
43--45
Opis fizyczny
Twórcy
  • Politechnika Łódzka
Bibliografia
  • Bogusz-Kaliś W., Nowe wymagania w znakowaniu żywności, "Przemysł Spożywczy" nr 1/2012, Wydawnictwo Czasopism i Książek Technicznych SIGMA-NOT Sp. z o.o.
  • Hałas E., Kody kreskowe i inne globalne standardy w biznesie, ILiM, Poznań 2012.
  • Norma PN-EN ISO 9000:2006 - Systemy Zarządzania Jakością - Podstawy i Terminologia.
  • Staniszewska E., Znakowanie produktów żywnościowych - wymagania i obowiązki producenta, Departament Rynków Rolnych, Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi, Warszawa, 2012.
  • http://www.pfpz.pl (dostęp: 14.08.2014).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171345187

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.