PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2009 | 2 | nr 2 | 69--76
Tytuł artykułu

Red Meat Sector After Accession of Poland to the EU

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
Języki publikacji
EN
Abstrakty
EN
Common Agricultural Policy (CAP) has a small effect on pork and beef market in Poland in spite of the fact that it has a wide range of instruments at its disposal. Elimination of customs barriers after the accession of Poland to the European Union in May 2004 increased the trade of pork and beef mainly with the Community countries what resulted, first of all, from domination of our prices - in respect of producers as well as of processors. Beef livestock producers were the first who benefited from this situation because the prices of beef after 2004 began to increase and the regress of slaughter cattle management in Poland was inhibited. (original abstract)
Rocznik
Tom
2
Numer
Strony
69--76
Opis fizyczny
Twórcy
  • Institute of Agricultural and Food Economics - National Research Institute (IAFE-NRI) in Warsaw, Poland
Bibliografia
  • 1. Charakterystyka gospodarstw rolnych w 2000 i 2007 roku. GUS. Warszawa 2001, 2008.
  • 2. Użytkowanie gruntów, powierzchnia zasiewów i pogłowie zwierząt gospodarskich w 2001 i 2008 roku. GUS. Warszawa 2001, 2008.
  • 3. I. Szczepaniak: Międzynarodowa konkurencyjność polskiego sektora żywnościowego. Konkurencyjność przedsiębiorstw - ujęcie mezoekonomiczne. Olsztyn 2009 str. 219.
  • 4. Roczniki Statystyczne GUS z lat 2001-2007.
  • 5. Rynek mięsa. Stan i perspektywy, nr 35, "Analizy Rynkowe" 2008. IERiGŻ-PIB, ARR, MRiRW.
  • 6. R. Urban: Stan głównych działów gospodarki żywnościowej po wejściu Polski do Unii Europejskiej. Sektor zbożowy, mięsny i napojów. Raport PW nr 25, s. 34. IERiGŻ-PIB. Warszawa 2.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171354169

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.