Warianty tytułu
Języki publikacji
Abstrakty
Celem szkolenia realizowanego przez WSZiA w Zamościu w ramach Projektu EQUAL, współfinansowanego ze środków Unii Europejskiej w ramach Europejskiego Funduszu Społecznego, było zapoznanie pracowników zakładu produkcji mięsnej z Tomaszowa Lubelskiego z wymaganiami obowiązujących przepisów prawnych w obszarze bezpiecznej i dobrej jakościowo produkcji żywności, przydatnych w praktyce produkcyjnej, co powinno się przyczynić do poprawy ich kwalifikacji, przydatnych w praktyce produkcyjnej.(fragment tekstu)
Twórcy
autor
autor
Bibliografia
- 1. Ustawa z dnia 25 sierpnia 2006 r. o bezpieczeństwie żywności i żywienia (Dz. U. z 2006 г., nr 171, poz. 1225).
- 2. Ustawa z dnia 16 grudnia 2005 r. o produktach pochodzenia zwierzęcego (Dz. U. z 2006 r. nr 17, poz. 127 z późn. zm.).
- 3. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 26 kwietnia 2004 r. w sprawie wymagań higieniczno-sanitarnych w zakładach produkujących lub wprowadzających do obrotu środki spożywcze (Dz. U. z 2004 г., nr 104, poz. 1096).
- 4. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 29 czerwca 2004 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji i dla produktów mięsnych oraz innych produktów pochodzenia zwierzęcego umieszczanych na rynku (Dz. U. z 2004 г., nr 160, poz. 1673).
- 5. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 19 czerwca 2004 r. w sprawie wymagań weterynaryjnych przy produkcji mięsa drobiowego (Dz. U. z 2004 г., nr 156, poz. 1636).
- 6. Rozporządzenie WE nr 852/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. w sprawie higieny środków spożywczych.
- 7. Rozporządzenie WE nr 853/2004 Parlamentu Europejskiego i Rady z dnia 29 kwietnia 2004 r. ustanawiające szczególne przepisy dotyczące higieny w odniesieniu do żywności pochodzenia zwierzęcego.
- 8. Rozporządzenie Ministra Zdrowia z dnia 25 lipca 2007 r. w sprawie znakowania żywności wartością odżywczą (Dz. U. z 2007 г., nr 137, poz. 967).
- 9. Rozporządzenie Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi z dnia 10 lipca 2007 r. w sprawie znakowania środków spożywczych (Dz. U. z 2007 г., nr 137, poz. 966).
- 10. Olszewski A., Technologia przetwórstwa mięsa, WNT, W-wa 2002 r.
- 11. Wytyczne do wdrażania systemu HACCP (Analiza Zagrożeń i Krytyczne Punkty Kontroli) w polowych i stacjonarnych zakładach żywienia zbiorowego oraz magazynach żywnościowych SZ RP - Przewodnik do wdrażania zasad GMP/GHP i systemu HACCP w magazynach żywnościowych, stołówkach i innych zakładach żywienia zbiorowego. Praca WOBW Sł. Żywn., W-wa 2005 r.
- 12. Norma PN-EN ISO 22000:2006 Systemy zarządzania bezpieczeństwem żywności - Wymagania dla każdej organizacji należącej do łańcucha żywnościowego
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171428805