PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | 7 | z. 3 | 123--125
Tytuł artykułu

Wrocławski rynek mięsa z kurczaków

Autorzy
Treść / Zawartość
Warianty tytułu
The Chicken Meat Market of Wrocław
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Zaprezentowano wyniki badań wrocławskiego rynku mięsa z kurczaków. Przedstawiono strukturę dostaw wg asortymentów i producentów. We wnioskach wskazano na duży stopień koncentracji dostaw i dominację producentów z województwa wielkopolskiego.(abstrakt oryginalny)
EN
The Wrocław's chicken meat market has been presented in the paper. Supply structure according to producers and assortment has been described, too. In conclusions, the author has indicated the high level of supply concetration and the dominance of Wielkopolska province producers.(original abstract)
Rocznik
Tom
7
Numer
Strony
123--125
Opis fizyczny
Twórcy
autor
  • Akademia Rolnicza we Wrocławiu
Bibliografia
  • Ciećka D. 2003: Struktura rynku mięsa i podrobów z kurczaków we Wrocławiu. Praca magisterska. Akademia Rolnicza we Wrocławiu 64, 77.
  • Gawęcki J., Zielke M. 2000: Żywność - wartość odżywcza i jakość zdrowotna. [W:] Gawęcki E, Hryniewiecki L. (red.) Żywienie człowieka. PWN, Warszawa 314-316.
  • Grabowski T. 2002: Wpływ czynników przeżyciowych na jakość mięsa drobiowego cz. II. Polskie Drobiarstwo, 9. 15-19.
  • Gutkowska K., Osóbka G. 2003. Wartość odżywcza jako element komunikacji marketingowej. Przemysł Spożywczy, 12, 20-22.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 1999: Warszawa, 213.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2000: Warszawa, 198.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2001: Warszawa, 207.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2002: Warszawa, XLVI, XLVII, 207.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2003: Warszawa, XLVIII, 220.
  • Rocznik statystyczny Rzeczpospolitej Polskiej 2004: Warszawa, 49, 307, 460.
  • Szybiga K., Nowak M. 2004: Struktura dostaw wybranych produktów pochodzenia zwierzęcego na rynek dolnośląski. [W:] Urban S. (red.) Agrobiznes 2004. Sytuacja agrobiznesu w Polsce po przystąpieniu do Unii Europejskiej t.2. Wydawnictwo Akademii Ekonomicznej we Wrocławiu, Wrocław, 333.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171435682

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.