PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2018 | nr 9 | 70--73
Tytuł artykułu

Lunch dla pracownika : kiedy posiłki dla pracowników należy opodatkować, a kiedy nie?

Autorzy
Warianty tytułu
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Czy wartość obiadu zamówionego do biura jest dla pracownika przychodem podlegającym opodatkowaniu, od którego należy obliczyć zaliczkę na podatek, i który podlega oskładkowaniu? A wystawione owoce i przekąski - to już przychód, czy jeszcze nie? Czy ze strachu przed fiskusem wprowadzać listę obecności, aby zidentyfikować konkretnego pracownika korzystającego ze świadczenia? A może jest to jednak nadmierny formalizm? Te i podobne zagadnienia są nadal przedmiotem licznych wątpliwości pracodawców, którzy z jednej strony dbają o komfort pracy swoich pracowników, z drugiej - obawiają się kontroli urzędu skarbowego. (fragment tekstu)
Rocznik
Numer
Strony
70--73
Opis fizyczny
Twórcy
autor
  • Accreo
Bibliografia
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171526461

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.