PL EN


Preferencje help
Widoczny [Schowaj] Abstrakt
Liczba wyników
2005 | nr 1070, t. 1 Agrobiznes 2005 : zmiany w agrobiznesie po przystąpieniu Polski do Unii Europejskiej. T. 1 | 45--49
Tytuł artykułu

Rozliczanie surowca w dwóch spółdzielniach mleczarskich na różne kierunki produkcji

Warianty tytułu
Settlements of Raw Material Costs within Various Production Lines at Two Dairy Plants
Języki publikacji
PL
Abstrakty
Celem podjętych badań była identyfikacja i klasyfikacja sposobów rozliczania się zakładów z przyjętego surowca i rozliczania go w produktach mleczarskich. (fragment tekstu)
EN
The amount of raw materials supplied to dairy plants each month is expressed in fat units and protein (plasma) units. This means that concentration of fat and protein is determined in raw materials purchased from particular suppliers. The results presented in this paper concern two dairy cooperatives, and a plant within the structure of one of the cooperatives At these dairies raw materials were allocated for production according to various programs corresponding to three production lines, namely: products for which there are no standards on levels of milk solids non-fat or protein, products for which protein content is determined, and products for which solids non-fat content is determined. This is out of question that dairies account for the amount of fat supplied and contained in finished products, but more and more attention is also paid to non-fat components of milk. (original abstract)
Twórcy
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
Bibliografia
  • Bazydło I., Sokołowski T., Rozliczenie surowca w zakładach mleczarskich, Krajowe Porozumienie Spółdzielni Mleczarskich. Związek Rewizyjny, Warszawa 1998.
  • Erland S., Efficiency in Use of Raw Material in Dairying, IDF, Doc. 5, 1957.
  • Imbs B., Bazydło I., Gospodarka surowcem w zakładach mleczarskich, Zakład Wydawnictw CZSR, Warszawa 1977.
  • Rynek mleka. Analizy rynkowe, 2004. IERiGŻ, nr 26, Warszawa.
  • Heeschen W., Suhren G., Reichmuth J., Zur Frage Messbarkeit der Qualität von Milch und Milch Produkten, Kieler Milch, Forschber, 39 (1) 3-26.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171529550

Zgłoszenie zostało wysłane

Zgłoszenie zostało wysłane

Musisz być zalogowany aby pisać komentarze.
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.