Czasopismo
2006
|
nr 1118, t. 1 Agrobiznes 2006 : konkurencja w agrobiznesie - jej uwarunkowania i następstwa. T. 1
|
51--56
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Selected Factors Running Increase and Maintenance of Competitive on Example of Firms of Poultry Trade
Języki publikacji
Abstrakty
Tematem artykułu jest analiza efektów ferm kurcząt brojlerów, a tym samym poziomu konkurencyjności w fermach brojlerów stosujących różne technologie dotyczące żywienia, różniących się wielkością produkcji. (fragment tekstu)
In production of poultry livestock costs of fodder determine greatest participation in productive outlays. The aim of undertaken investigations was analysis of productive and economic results in farms basing on own fodder and from purchase, differing with scale of production. It was stated that most profitable production running subjects basing on own fodder, producing in great scale. (original abstract)
Słowa kluczowe
Rocznik
Numer
Strony
51--56
Opis fizyczny
Twórcy
autor
- Akademia Rolnicza w Krakowie
Bibliografia
- Gawęcka K.E., Charakterystyka wybranych komponentów mieszanek paszowych dla drobiu, "Polskie Drobiarstwo" 2006 nr 1, s. 34-36.
- Konarkowski A., I żeby zjadały jak najwięcej..., "Polskie Drobiarstwo" 2005 nr 12, s. 27-29.
- Konkurencyjność przedsiębiorstw - nowe podejście, red. E. Skawińska, PWN, Warszawa-Poznań 2002.
- Popiołek W., Uwarunkowania wzrostu konkurencyjności produkcji drobiarskiej, [w:] Możliwości poprawy konkurencyjności agrobiznesu, Wydawnictwo AR w Lublinie, 200, s. 206-213.
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171555027