Czasopismo
Tytuł artykułu
Autorzy
Warianty tytułu
Transport Animals and Meat in the European Union
Języki publikacji
Abstrakty
W artykule przedstawiono problematykę międzynarodowego transportu zwierząt i mięsa. Głównym celem było porównanie ekonomiczności obu transportów i zaproponowanie sposób usprawnienia tych procesów. Niezwykle ważnym etapem tych działań była współpraca z firmami działającymi aktualnie na rynku. (abstrakt oryginalny)
The article presents the issues of international transport of animals and meat. The main objective was to compare the cost-effectiveness of both transport and suggesting ways to improve these processes. An extremely important stage of these activities was cooperation with companies currently operating on the market. (original abstract)
Twórcy
autor
- Wojskowa Akademia Techniczna
autor
- Wojskowa Akademia Techniczna
Bibliografia
- Chambers, P. G., & Grandin, T. (2001). Transport of livestock, guidelines for humane handling, transport and slaughter of livestock. Food and Agriculture Organization of the United Nations. RAP Publication, 33-48.
- Mirabito, L., Mounaix, B. (2013). Podręcznik dla punktów kontroli wysokiej jakości. Francja: Institut d`Elevage.
- Szymborski, J. (2017). Stres a jakość mięsa zwierząt rzeźnych. Wybrane problemy. Życie Weterynaryjne, 92(02).
- Rozporządzenie, z dnia 22 grudnia 2004 r. w sprawie ochrony zwierząt podczas transportu i związanych z tym działań oraz zmieniające dyrektywy 64/432/EWG i 93/119/WE oraz rozporządzenie (WE) nr 1255/97, nr 1/2005.
- Badanie rynku, ankiety telefoniczne 10 firm zastrzegających anonimowość.
- https://www.bhpex.pl/blog/bezp... (12.12.2019).
Typ dokumentu
Bibliografia
Identyfikatory
Identyfikator YADDA
bwmeta1.element.ekon-element-000171605291