PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
24 (2017)
Tom
---
Numer
nr 3 (112)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (112)
artykuł:
Oleożele - perspektywy ich wykorzystania w żywności
(
Żbikowska A.
,
Kupiec M.
,
Marciniak-Łukasiak K.
,
Kowalska M.
), s. 5-13
artykuł:
Procesy technologiczne i chemiczne odśluzowywania olejów roślinnych
(
Kowalska D.
,
Gruczyńska E.
,
Maszewska M.
), s. 14-26
artykuł:
Metody otrzymywania kiełków - od upraw domowych do produkcji przemysłowej
(
Szulc J.
,
Czaczyk K.
,
Gozdecka G.
), s. 27-40
artykuł:
Wpływ warunków przechowywania na zawartość składników bioaktywnych w nieutrwalonych termicznie sokach owocowych i warzywnych
(
Michalczyk M.
,
Macura R.
,
Filipczak-Fiutak M.
), s. 41-50
artykuł:
Ocena zanieczyszczenia grzybami pleśniowymi suszonych ziół i przypraw dostępnych w sklepach ekologicznych i hipermarketach
(
Gajewska M.
,
Głowacka A.
), s. 51-59
artykuł:
Wpływ przetwarzania ziarniaków gryki i obróbki termicznej na składniki odżywcze
(
Worobiej E.
,
Piecyk M.
,
Perzyna G.
,
Turos J.
), s. 60-73
artykuł:
Jakość mięsa krów w poszczególnych klasach uformowania i otłuszczenia tusz ocenianych według systemu EUROP
(
Janiszewski P.
,
Borzuta K.
,
Lisiak D.
,
Grześkowiak E.
,
Powałowski K.
,
Lisiak B.
,
Samardakiewicz Ł.
), s. 74-83
artykuł:
Wpływ postaci dodatku bioaktywnych składników soku z ziemniaka na jakość pasztetów
(
Kowalczewski P.
,
Lewandowicz G.
,
Piątek M.
,
Krzywdzińska-Bartkowiak M.
,
Małecka A.
,
Białas W.
), s. 84-96
artykuł:
Efektywność bakterii Staphylococcus carnosus w redukcji azotanu(III) sodu w układzie modelowym
(
Szymański P.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Siekierko U.
,
Kern-Jędrychowska A.
), s. 97-108
artykuł:
Dynamika fermentacji serwatki niskolaktozowej przez Saccharomyces bayanus (Bayanus G995) oraz jakość napojów serwatkowych
(
Znamirowska A.
,
Rożek P.
,
Buniowska M.
,
Kalicka D.
), s. 109-120
artykuł:
The Effect of Lyophilization on Selected Biologically Active Components (Vitamin C, Catalase, Lysozyme), Total Antioxidant Capacity and Lipid Oxidation in Human Milk
(
Martysiak-Żurowska D.
,
Puta M.
,
Rodzik A.
,
Malinowska-Pańczyk E.
), s. 121-128
artykuł:
Analiza skali marnotrawstwa żywności i możliwości jej ograniczania na etapie transportu produktów mleczarskich z wykorzystaniem metody "muda"
(
Lipińska M.
,
Tomaszewska M.
,
Kołożyn-Krajewska D.
), s. 129-137
artykuł:
Jakość opakowania jako determinanta bezpieczeństwa żywności w kontekście wymagań społecznych konsumentów
(
Kawecka A.
,
Cholewa-Wójcik A.
), s. 138-148
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.