PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
24 (2017)
Tom
---
Numer
nr 1 (110)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (110)
artykuł:
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w regulacjach prawnych i opinii konsumentów
(
Ozimek I.
,
Przeździecka-Czyżewska N.
), s. 5-17
artykuł:
Absorpcja, metabolizm i rola biologiczna kwasów nukleinowych obecnych w żywności
(
Głazowska J.
,
Stankiewicz U.
,
Bartoszek A.
), s. 18-32
artykuł:
Naturalne substancje pochodzenia roślinnego negatywnie oddziałujące na zdrowie krów oraz jakość mleka
(
Brodziak A.
,
Król J.
,
Nowaczek A.
), s. 33-47
artykuł:
Selekcja nowo wyizolowanych szczepów Rhizopus oryzae do wydajnej produkcji kwasu L(+) mlekowego
(
Pałys M.
,
Targoński Z.
,
Komoń-Janczara E.
,
Glibowska A.
), s. 48-58
artykuł:
Wpływ wybranych czynników na wydajność ekstrakcji i skład kwasów tłuszczowych oleju mikrobiologicznego otrzymywanego z komórek drożdży Yarrowia lipolytica
(
Fabiszewska A.
,
Pielińska A.
,
Mazurczak P.
,
Zieniuk B.
,
Wołoszynowska M.
), s. 59-69
artykuł:
Ocena zawartości wybranych pierwiastków w różnych rodzajach czekolad
(
Olechnowicz J.
,
Staniek H.
), s. 70-77
artykuł:
Wpływ modyfikacji chemicznej skrobi i stopnia hydrolizy na izotermy sorpcji pary wodnej hydrolizatów
(
Witczak T.
,
Stępień A.
,
Pycia K.
,
Witczak M.
,
Bednarz A.
,
Grzesik M.
), s. 78-88
artykuł:
Właściwości i strawność in vitro skrobi gryczanej w porównaniu ze skrobią pszenną
(
Piecyk M.
,
Worobiej E.
,
Turos J.
,
Ostrowska-Ligęza E.
), s. 89-100
artykuł:
Wpływ serwatki sojowej na właściwości fermentacyjne mąki pszennej i żytniej
(
Sobczyk A.
,
Wiśniewski R.
,
Lachowicz S.
,
Jaworska G.
,
Piechowiak T.
), s. 101-111
artykuł:
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na zawartość witaminy C i wybrane cechy fizykochemiczne owoców papryki słodkiej (Capsicum annuum l.)
(
Kwaśniewska-Karolak I.
), s. 112-125
artykuł:
Pilotażowe badania pozostałości pestycydów w wybranych świeżych ziołach i warzywach przyprawowych zakupionych w krajowych supermarketach
(
Dyjak K.
,
Michota-Katulska E.
,
Zegan M.
), s. 126-138
artykuł:
Assessment of Suppliers in Food Business : is There a Way to Estimate the Risk?
(
Trafiałek J.
,
Lücke F.-K.
,
Kołożyn-Krajewska D.
,
Bilska B.
,
Tomaszewska M.
,
Grzesińska W.
), s. 139-154
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.