PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
25 (2018)
Tom
---
Numer
nr 3 (116)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (116)
artykuł:
Ziarno zbóż i produkty zbożowe jako źródła błonnika pokarmowego
(
Kołodziejczyk P.
,
Michniewicz J.
), s. 5-22
artykuł:
Antioxidant and Other Health Promoting Properties of Herbs
(
Dula M.
,
Matras J.
,
Grela E. R.
,
Niedziółka I.
), s. 23-33
artykuł:
Technologia sous-vide - innowacyjny sposób obróbki cieplnej żywności
(
Michalak-Majewska M.
,
Stanikowski P.
,
Gustaw W.
,
Sławińska A.
,
Radzki W.
,
Skrzypczak K.
,
Jabłońska-Ryś E.
), s. 34-44
artykuł:
Metoda sous-vide jako alternatywa dla tradycyjnych metod gotowania warzyw kapustnych w kontekście ograniczania strat zawartości składników odżywczych i błonnika pokarmowego
(
Florkiewicz A.
), s. 45-57
artykuł:
Określenie zawartości wybranych kwasów fenolowych i witamin z grupy B w pieczywie żytnim wzbogaconym w algi oraz oszacowanie biodostępności tych związków in vitro
(
Duliński R.
,
Byczyński Ł.
,
Karbowski A.
), s. 58-70
artykuł:
Porównanie właściwości sorpcyjnych ziarna wybranych odmian komosy ryżowej (Chenopodium quinoa Willd.)
(
Ocieczek A.
,
Ruszkowska M.
), s. 71-88
artykuł:
Wpływ stopnia podstawienia skrobi E1422 na właściwości reologiczne w układach zawierających chlorek sodu
(
Małyszek Z.
,
Lewandowicz J.
), s. 89-99
artykuł:
The Influence of Storage Conditions on Texture Parameters and Sensory Quality of Sour Cherry Jams With Various Plant Additives
(
Banaś A.
,
Korus A.
,
Korus J.
), s. 100-115
artykuł:
Differences Between Technological and Textural Parameters of Meat From Farmed and Wildlife Red Deer (Cervus elaphus) Determined by PCA Method
(
Král M.
,
Šnirc M.
,
Tremlová B.
), s. 116-125
artykuł:
Jakość i wartość żywieniowa modelowych konserw typu szynka blokowa wyprodukowanych z mięsa brojlerów kurzych żywionych paszą bez dodatku oleju lnianego i z jego udziałem
(
Makała H.
), s. 126-139
artykuł:
Ocena jakości jaj kur objętych programem ochrony zasobów genetycznych zwierząt
(
Krawczyk J.
,
Calik J.
), s. 140-150
artykuł:
Zmiany zawartości PCB w mleku pochodzącym z mlekomatów w okresie trzyletnim - próba oceny stopnia narażenia konsumentów
(
Witczak A.
,
Cybulski L.
,
Mituniewicz-Małek A.
,
Dmytrów I.
), s. 151-162
artykuł:
Wymagania prawne dotyczące materiałów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
(
Cholewa-Wójcik A.
,
Kawecka A.
,
Sikora T.
), s. 163-171
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.