PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
12 (2005)
Tom
---
Numer
nr 1 (42)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 1 (42)
artykuł:
Rola kalpain w procesie kruszenia mięsa
(
Nowak M.
), s. 5-17
artykuł:
Szacowanie wpływu warunków wędzenia surowych wyrobów mięsnych na możliwość wzrostu Listeria monocytogenes i Escherichia coli 0157:H7
(
Kaczmarek B.
,
Zabielski J.
,
Zielonka P.
), s. 18-26
artykuł:
Wartość rzeźna i jakość mięsa perlic ubijanych w różnym wieku
(
Pudyszak K.
,
Pomianowski J. F.
,
Majewska T.
), s. 27-34
artykuł:
Właściwości użytkowe maltodekstryn w układach emulsyjnych
(
Lewandowicz G.
,
Prochaska K.
,
Grajek W.
,
Krzyżaniak W.
,
Majchrzak A.
,
Ciapa T.
), s. 35-47
artykuł:
Optymalizacja parametrów hydrolizy enzymatycznej skrobi ziemniaczanej połączonej z procesem ekstruzji
(
Krzyżaniak W.
,
Jankowski T.
,
Grajek W.
), s. 48-62
artykuł:
Zmiany tekstury i zawartości związków pektynowych w ziemniakach podczas produkcji frytek
(
Gołubowska G.
,
Lisińska G.
), s. 63-70
artykuł:
Przydatność technologiczna zakwasów mezofilnych paciorkowców mlekowych w zależności od warunków propagacji
(
Cichosz G.
,
Szpendowski J.
,
Kosek M.
), s. 71-83
artykuł:
Poszukiwanie prostych modeli do badania adhezji bakterii probiotycznych
(
Czaczyk K.
,
Olejnik A.
,
Miężał P.
,
Grajek W.
), s. 84-96
artykuł:
Wpływ wybranych aromatów i emulgatorów na stabilność emulsji napojowych
(
Dłużewska E.
,
Lichocka K.
), s. 97-107
artykuł:
Próba zastosowania chitozanu w formie rozpuszczonej do stabilizacji win
(
Wzorek W.
,
Bonin S.
,
Basiak A.
), s. 108-119
artykuł:
Rozważania nad metodyką instrumentalnego pomiaru barwy marchwi
(
Zapotoczny P.
,
Zielińska M.
), s. 121-132
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.