PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
7 (2000)
Tom
---
Numer
nr 3 (24)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 3 (24)
artykuł:
Doskonalenie prawa żywnościowego Unii Europejskiej w zakresie bezpieczeństwa i ochrony zdrowia konsumentów
(
Tyszkiewicz S.
), s. 5-19
artykuł:
Funkcja skrobi w produktach piekarskich
(
Gambuś H.
), s. 20-32
artykuł:
Zbożowe, białkowe inhibitory enzymów hydrolitycznych i ich znaczenie. Część 2 : Białkowe inhibitory proteinaz
(
Piasecka-Kwiatkowska D.
,
Warchalewski J. R.
), s. 33-38
artykuł:
Skład aminokwasowy wybranych odmian jęczmienia
(
Kawka A.
,
Gąsiorowski H.
), s. 39-47
artykuł:
Analiza wpływu cech odmianowych pszenicy i stopnia wyciągu mąki na wyniki oznaczeń metodą "DUROTEST"
(
Makowska A.
,
Strybe K.
,
Obuchowski W.
), s. 48-57
artykuł:
Strawność skrobi natywnych i modyfikowanych
(
Galiński G.
,
Gawęcki J.
,
Remiszewski M.
), s. 58-68
artykuł:
Strawność in vitro skrobi natywnych i modyfikowanych bez i z dodatkiem środków słodzących
(
Galiński G.
,
Gawęcki J.
,
Lewandowicz G.
), s. 69-77
artykuł:
Ocena fizykochemiczna jogurtu naturalnego otrzymanego z mleka zagęszczonego przy użyciu ultrafiltracji oraz metodą tradycyjną
(
Kowalska E.
,
Pikul J.
,
Oziemkowski P.
), s. 78-88
artykuł:
Oznaczanie estrów kwasu p-hydroksybenzoesowego w sokach owocowych i warzywnych metodą kolorymetryczną
(
Stasiak A.
), s. 89-93
artykuł:
Wartość żywieniowa koncentratu białkowego i jego hydrolizatów z drożdży Saccharomyces uvarum
(
Stasiak A.
,
Komorowska A.
), s. 94-104
artykuł:
Ocena zawartości azotanów(V) i azotanów(III) w dietach dzieci przedszkolnych
(
Markowska A.
,
Furmanek W.
), s. 105-112
artykuł:
Wartość żywieniowa wybranych batonów typu "musli"
(
Sikora E.
), s. 113-119
artykuł:
Analiza wartości tucznej i rzeźnej mieszańców trzody chlewnej: ♀pbz x ♂duroc, ♀pbz x ♂hampshire i ♀pbz x ♂pietrain
(
Zin M.
,
Rudy M.
,
Znamirowska A.
), s. 121-133
artykuł:
Analiza ilości i właściwości fizykochemicznych mięsa mieszańców trzody chlewnej: ♀pbz x ♂duroc, ♀pbz x ♂hampshire i ♀pbz x ♂pietrain
(
Rudy M.
,
Zin M.
,
Głodek E.
), s. 134-144
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.