PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2003
Tom
---
Numer
R. 10, nr 3 (36), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 10, nr 3 (36), Supl.
artykuł:
Koncepcja certyfikacji żywności regionalnej w Polsce w kontekście wymagań Unii Europejskiej
(
Zduńczyk Z.
), s. 7-15
artykuł:
Potrawy i produkty regionalne jako szansa rozwoju obszarów wiejskich w Polsce po akcesji do Unii Europejskiej
(
Tul-Krzyszczuk A.
,
Krajewski K.
), s. 16-22
artykuł:
Kuchnia polska jako wyróżnik odrębności narodowej
(
Brzozowska E.
), s. 23-32
artykuł:
Polskie kuchnie regionalne ze szczególnym uwzględnieniem kuchni kaszubskiej
(
Babicz-Zielińska E.
,
Zabrocki R.
), s. 33-40
artykuł:
Regionalne produkty z owoców i warzyw w Polsce i na świecie - charakterystyka i technologia
(
Czapski J.
), s. 41-49
artykuł:
Porównanie tradycyjnej metody przygotowania zakwasu buraczanego z metodą z użyciem kultury starterowej
(
Walkowiak-Tomczak D.
,
Zielińska A.
), s. 50-62
artykuł:
Wykorzystanie pieczarek do produkcji mrożonych i sterylizowanych farszów
(
Jaworska G.
,
Gębczyński P.
,
Gołyszny A.
), s. 63-71
artykuł:
Opracowanie receptury konserw z lędźwianu siewnego, soczewicy i grzybów
(
Kalbarczyk J. W.
), s. 72-81
artykuł:
Kanadyjskie babeczki (muffins) i ciasteczka korzenne (Hermit cookies) z nasionami lnu oleistego
(
Gambuś H.
,
Mikulec A.
,
Matusz A.
), s. 82-92
artykuł:
Regionalne produkty mleczarskie w kraju i na świecie
(
Bonczar G.
,
Wszołek M.
), s. 93-102
artykuł:
Jakość mikrobiologiczna oscypków z mleka owczego, owczo-krowiego i krowiego
(
Wszołek M.
,
Bonczar G.
), s. 103-117
artykuł:
Regionalne produkty rybne
(
Sikorski Z. E.
), s. 118-130
artykuł:
Sposób wytwarzania i akceptowalność wyrobów typu gravad z pstrąga tęczowego (Oncorhynchus mykiss)
(
Michalczyk M.
,
Surówka K.
), s. 131-140
artykuł:
Narodowe i regionalne napoje alkoholowe
(
Tuszyński T.
,
Poreda A.
), s. 141-159
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.