PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
2002
Tom
---
Numer
R. 9, nr 3 (32), Supl.
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
R. 9, nr 3 (32), Supl.
artykuł:
Występowanie Bacillus cereus w mleku surowym
(
Berthold A.
,
Molska I.
), s. 8-17
artykuł:
Charakterystyka lodów z zamiennikiem tłuszczu i cukru
(
Chudy S.
,
Pikul J.
), s. 18-26
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne i funkcjonalne koncentratów białek serwatkowych
(
Chudy S.
,
Pikul J.
,
Rudzińska M.
,
Oziemkowski P.
), s. 27-36
artykuł:
Skład mączki cykoriowej wybranych odmian cykorii zróżnicowanych wielkością i terminem zbioru korzeni
(
Gałązka I.
), s. 37-45
artykuł:
Otrzymywanie inuliny i jej koncentratów z korzeni cykorii
(
Gałązka I.
,
Czarnecki A.
), s. 46-54
artykuł:
Charakterystyka wybranych szczepów Lactobacillus acidophilus i ich przeżywalność w soku marchwiowym
(
Goderska K.
,
Matuszewska M.
,
Czarnecki Z.
), s. 55-65
artykuł:
Wpływ dodatku wodorotlenku wapnia na czystość soku buraka cukrowego
(
Gruska R.
), s. 66-72
artykuł:
Ruch masy w jabłkach odwodnionych osmotycznie i przechowywanych w zróżnicowanej temperaturze
(
Kamińska A.
,
Lewicki P. P.
), s. 73-78
artykuł:
Próba wzbogacenia serów twarogowych w wapń
(
Kitlas M.
,
Ziarno M.
), s. 79-88
artykuł:
Wpływ kultury starterowej Geotrichum candidum na mikroflorę epifityczną słodów jęczmiennych
(
Lenart D.
,
Stempniewicz R.
), s. 89-99
artykuł:
Ilościowe oznaczanie aspartamu w produktach spożywczych metodą miareczkową
(
Majewska E.
), s. 100-108
artykuł:
Termiczna inaktywacja przetrwalników Bacillus stearothermophilus w obecności NaCl
(
Molska M.
), s. 109-115
artykuł:
Znaczenie powłok jadalnych w odwadnianiu osmotycznym mrożonych truskawek
(
Ogonek A.
,
Lenart A.
), s. 116-126
artykuł:
Wpływ dodatku tłuszczu na właściwości lepkosprężyste ciasta pszennego
(
Paschke H.
,
Jankiewicz M.
), s. 127-135
artykuł:
Ocena antagonizmu drożdży Geotrichum candidum w stosunku do toksynotwórczych grzybów rodzaju Fusarium
(
Piegza M.
,
Stempniewicz R.
), s. 136-147
artykuł:
Modyfikacja właściwości technologicznych proszku z żółtek jaj kurzych metodą aglomeracji i jego trwałość przechowalnicza
(
Pieczyński M.
), s. 148-158
artykuł:
Walidacja enzymatycznej metody oznaczania zawartości cukrów w napojach bezalkoholowych, niegazowanych
(
Rybicka R.
), s. 159-169
artykuł:
Ocena procesu suszenia rozpyłowego handlowego, płynnego preparatu α-amylaz
(
Samborska K.
,
Witrowa-Rajchert D.
), s. 170-178
artykuł:
Wpływ technologii uprawy i terminu zbioru na wybrane wyróżniki wartości żywieniowej ziarna jęczmienia jarego nieoplewionego i oplewionego
(
Spychaj R.
,
Sowa M.
,
Gil Z.
,
Liszewski M.
), s. 179-189
artykuł:
Wpływ różnych rodzajów obróbki cieplnej na zawartość PCB w mięsie karpi - Cyprinus carpio L.
(
Tomza A.
,
Brucka - Jastrzębska E.
,
Ratkowska E.
), s. 190-195
artykuł:
Zastosowanie bakterii probiotycznych
(
Trząskowska M.
,
Żerańska E.
), s. 196-206
artykuł:
Wpływ procesów technologicznych na zmiany zawartości włókna pokarmowego i frakcji β-glukanów w ziarnie nieoplewionych i oplewionych form jęczmienia i owsa
(
Wołoch R.
,
Pisulewski P. M.
), s. 207-212
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.