PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
16 (2009)
Tom
---
Numer
nr 2 (63)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 2 (63)
artykuł:
Wpływ opakowania na trwałość mleka spożywczego
(
Panfil-Kuncewicz H.
,
Kuncewicz A.
,
Puławski A.
), s. 5-13
artykuł:
Wzbogacanie maślanki w wapń, magnez oraz białka serwatkowe
(
Ziarno M.
,
Zaręba D.
,
Piskorz J.
), s. 14-27
artykuł:
Podstawowy skład chemiczny oraz wybrane parametry fizykochemiczne mięsa jagniąt tuczonych paszami suchymi lub z udziałem zielonek
(
Grześkowiak E.
,
Borys B.
,
Strzelecki J.
,
Borzuta K.
,
Borys A.
,
Lisiak D.
), s. 28-39
artykuł:
Wpływ promieniowania UV na stan mikrobiologiczny skorupy oraz jakość treści jaj
(
Szablewski T.
,
Kijowski J.
,
Cegielska-Radziejewska R.
,
Dziedzic A.
,
Kamińska A.
), s. 40-52
artykuł:
Wpływ egzogennych preparatów fitaz na zawartość fosforanów inozytolu w cieście i pieczywie żytnim
(
Duliński R.
,
Żyła K.
), s. 53-66
artykuł:
Jakość pieczywa żytniego z dodatkiem zakwasów
(
Ostasiewicz A.
,
Ceglińska A.
,
Skowronek S.
), s. 67-74
artykuł:
Zawartość błonnika pokarmowego i kwasu fitynowego w chlebie orkiszowym w zależności od odmiany pszenicy
(
Siemianowska E.
,
Skibniewska K. A.
,
Tyburski J.
,
Majewska K.
,
Meyer-Wieneke A.
,
Heistermann C.
), s. 75-82
artykuł:
Rola błonnika pokarmowego w kształtowaniu cech funkcjonalnych ciasta i chleba bezglutenowego
(
Diowksz A.
,
Sucharzewska D.
,
Ambroziak W.
), s. 83-93
artykuł:
Skład kwasów tłuszczowych - z uwzględnieniem izomerów trans - w wybranych ciastach
(
Paszczyk B.
,
Borejszo Z.
,
Szewczyk A.
), s. 94-102
artykuł:
Ocena mechanicznych właściwości ciastek kruchych metodą instrumentalną
(
Żbikowska A.
,
Rutkowska J.
,
Marcinkiewicz A.
), s. 103-111
artykuł:
Makro- i mikroelementy w wybranych asortymentach piwa
(
Zdrajkowska M.
,
Holak M.
,
Protasowicki M.
), s. 112-118
artykuł:
Wpływ temperatury i czasu przechowywania na wybrane parametry jakościowe owoców kandyzowanych
(
Pietrzyk S.
,
Fortuna T.
,
Bojdo-Tomasiak I.
,
Morawiec K.
), s. 119-129
artykuł:
Zawartość witaminy C i pojemność przeciwutleniająca owoców i przecierów z żurawiny błotnej i wielkoowocowej
(
Mazur B.
,
Borowska E. J.
,
Polak M.
), s. 130-137
artykuł:
Odwadnianie osmotyczne owoców w roztworach zawierających fruktooligosacharydy
(
Piasecka E.
,
Uczciwek M.
,
Klewicki R.
), s. 138-153
artykuł:
Poziom zapewnienia jakości świadczonych usług przez sieć barów bistro w opinii klientów
(
Nowicki P.
), s. 154-166
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.