PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Zeszyty Naukowe / Uniwersytet Ekonomiczny w Poznaniu
Rocznik
2011
Tom
---
Numer
nr 205
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 205
artykuł:
Porównanie metody miareczkowej i UPLC w oznaczaniu zawartości kwasu askorbinowego w napojach bezalkoholowych
(
Klimczak I.
,
Ciążyńska M.
), s. 9-15
artykuł:
Badanie zawartości folianów i kwasu foliowego w przecierowych sokach wielowarzywnych i owocowo-warzywnych
(
Gujska E.
,
Czarnowska M.
), s. 16-23
artykuł:
Wpływ przechowywania i rodzaju opakowania na zawartość kwasu askorbinowego w wybranych sokach owocowych dla niemowląt
(
Klimczak I.
,
Gliszczyńska-Świgło A.
,
Malicka A.
), s. 24-32
artykuł:
Wpływ wysokich ciśnień hydrostatycznych (UHP) na jakość soków i nektarów truskawkowych
(
Marszałek K.
,
Mitek M.
,
Skąpska S.
,
Kalisz S.
,
Ścibisz I.
,
Ulman I.
), s. 43-51
artykuł:
Wpływ czasu parzenia na zawartość wybranych składników bioaktywnych w herbatach Pu-erh
(
Dmowski P.
,
Śmiechowska M.
,
Karwowska K.
), s. 52-59
artykuł:
Oznaczanie wybranych związków biologicznie aktywnych oraz badanie właściwości przeciwutleniających ekstraktów z miąższu i skórki owoców mango
(
Drużyńska B.
,
Skubek P.
), s. 60-67
artykuł:
Zawartość polifenoli ogółem w wybranych sokach owocowych oraz ich aktywność przeciwutleniająca
(
Pyryt B.
), s. 68-74
artykuł:
Właściwości przeciwutleniające buraków ćwikłowych i ich przetworów
(
Wołosiak R.
,
Cheda K.
), s. 75-82
artykuł:
Wpływ nawadniania kroplowego na zawartość przeciwutleniaczy w owocach dyni świeżej i utrwalonej
(
Wichrowska D.
,
Wojdyła T.
), s. 83-89
artykuł:
Porównanie zawartości związków antyoksydacyjnych w dostępnych na rynku przyprawach ziołowych z produkcji ekologicznej i konwencjonalnej
(
Kazimierczak R.
,
Hallmann E.
,
Holeszowska-Kowalska A.
,
Rembiałkowska M. E.
), s. 90-99
artykuł:
Ocena zmian potencjału przeciwutleniającego wybranych warzyw poddanych obróbce technologicznej
(
Gramza-Michałowska A.
,
Pfeiffer R.
,
Sidor A.
,
Jezierska M.
), s. 100-108
artykuł:
Zawartość nadtlenku wodoru w naparach czarnej i zielonej herbaty w zależności od czasu parzenia
(
Małecka M.
,
Dereżyńska A.
,
Sielicka M.
), s. 109-115
artykuł:
Cytotoksyczność i genotoksyczność soku z ziemniaka
(
Olejnik A.
,
Białas W.
,
Tomczyk J.
,
Lewandowicz G.
), s. 116-123
artykuł:
Wpływ dodatku cukru na jakość nalewek wiśniowych podczas przechowywania
(
Sokół-Łętowska A.
,
Kucharska A. Z.
,
Nawirska-Olszańska A.
), s. 124-132
artykuł:
Zawartość błonnika pokarmowego i jego frakcji w pałce wodnej wąskolistnej (typha angustifolia)
(
Kurzawska A.
,
Górecka D.
,
Krzemińska K.
,
Dziedzic K.
), s. 133-139
artykuł:
Ocena możliwości wykorzystania wysokobłonnikowych odpadów przemysłu owocowego i zbożowego w produkcji wyrobów ciastkarskich o cechach prozdrowotnych
(
Górecka D.
,
Pachołek B.
,
Napierała K.
,
Dziedzic K.
), s. 140-148
artykuł:
Możliwości wytwarzania bioaktywnego składnika żywności - amylodekstryny rozgałęzionej
(
Słomińska L.
,
Jarosławski L.
,
Gumienna M.
,
Czarnecki Z.
,
Zielonka R.
,
Buszka M.
,
Starogardzka G.
), s. 149-157
artykuł:
Wpływ stopnia wymiany podgardla wieprzowego mieszaniną olejów roślinnych na jakość burgerów drobiowych
(
Cegiełka A.
), s. 158-166
artykuł:
Wpływ fenolowch składników preparatu dymu wędzarniczego na oksydację membran lipidowych
(
Dwiecki K.
,
Olech K.
,
Nogala-Kałucka M.
,
Siger A.
), s. 167-175
artykuł:
Charakterystyka wybranych związków odżywczych i nieodżywczych w produktach z nasion komosy ryżowej (chenopodium quinoa willd.)
(
Worobiej E.
,
Pałyga J.
,
Piecyk M.
), s. 176-183
artykuł:
Przeciwbakteryjne działanie modyfikowanego lizozymu wobec mikroflory rozdrobnionego mięsa wieprzowego
(
Cegielska-Radziejewska R.
,
Szablewski T.
,
Leśnierowski G.
,
Kijowski J.
), s. 184-192
artykuł:
Projektowanie nowych produktów żywnościowych jako element strategii projakościowej
(
Halagarda M.
), s. 193-201
artykuł:
Jakość i wykorzystanie mięsa drobiowego oddzielonego mechanicznie
(
Stangierski J.
,
Kijowski J.
,
Konieczny P.
), s. 202-210
artykuł:
Wpływ powłok hydrokoloidowych na cechy jakościowe smażonego mięsa z piersi indyka
(
Kowalczyk D.
,
Baraniak B.
), s. 211-219
artykuł:
Preparaty skrobiowe otrzymywane metodą wysokociśnieniowej homogenizacji jako składniki żywności typu "light"
(
Le Thanh-Blicharz J.
,
Małyszek Z.
,
Walkowski A.
,
Lewandowicz G.
), s. 220-228
artykuł:
Wpływ adsorpcji soli organicznych i nieorganicznych żelaza i cynku na właściwości reologiczne skrobi modyfikowanej
(
Śmigielska H.
,
Le Thanh-Blicharz J.
), s. 229-237
artykuł:
Wpływ karagenu na właściwości reologiczne pian otrzymanych z preparatów białek serwatkowych
(
Nastaj M.
), s. 238-246
artykuł:
Wpływ skrobi modyfikowanych na właściwości reologiczne analogów serów topionych
(
Sołowiej B.
), s. 247-254
artykuł:
Porównanie wybranych właściwości tradycyjnych i biodegradowalnych folii opakowaniowych stosowanych do pakowania żywności mrożonej
(
Assman K.
,
Czaja-Jagielska N.
), s. 255-263
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.