PL
|
EN
Szukaj
Przeglądaj
Pomoc
O nas
test
Preferencje
Polski
English
Język
Widoczny
[Schowaj]
Abstrakt
10
20
50
100
Liczba wyników
Numer - szczegóły
Adres strony
Kopiuj
Czasopismo
Żywność: nauka - technologia - jakość
Rocznik
21 (2014)
Tom
---
Numer
nr 5 (96)
Identyfikatory
Okładka
Zawartość wolumenu
nr 5 (96)
artykuł:
Retrogradacja skrobi z dodatkiem i bez dodatku nieskrobiowych hydrokoloidów polisacharydowych - metody pomiaru i ich zastosowanie
(
Dobosz A.
,
Sikora M.
,
Krystyjan M.
), s. 5-20
artykuł:
The Effect of Selected Factors on Sensory Quality of Pork
(
Jaworska D.
,
Przybylski W.
), s. 21-35
artykuł:
Wybrane aspekty zastosowania nanotechnologii w produkcji żywności
(
Głód D.
,
Adamczak M.
,
Bednarski W.
), s. 36-52
artykuł:
Właściwości fizykochemiczne mięsa buhajków trzech rodzimych ras - polskiej czerwonej, białogrzbietej i polskiej czarno-białej oraz simentalskiej i polskiej holsztyńsko-fryzyjskiej
(
Litwińczuk Z.
,
Florek M.
,
Domaradzki P.
,
Żółkiewski P.
), s. 53-62
artykuł:
Zawartość selenu w mięśniach i narządach wewnętrznych koni rzeźnych w zależności od ich wieku i płci
(
Szkucik K.
,
Gondek M.
,
Bełkot Z.
,
Kursa K.
), s. 63-71
artykuł:
Przeciwutleniające właściwości soków z żurawiny i z róży w produktach z mięsa rozmrożonego
(
Tyburcy A.
,
Ścibisz I.
,
Rostek E.
,
Pasierbiewicz A.
,
Florowski T.
), s. 72-84
artykuł:
Kryteria różnicujące zachowania konsumentów wobec produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
(
Gutkowska K.
,
Jankowski P.
,
Sajdakowska M.
,
Żakowska-Biemans S.
,
Kowalczuk I.
), s. 85-100
artykuł:
Wybrane parametry jakości mięsa babki szczupłej (Neogobius fluviatilis pallas) odłowionej z Wisły
(
Stanek M.
,
Borejszo Z.
,
Dąbrowski J.
,
Janicki B.
), s. 101-110
artykuł:
Ocena przydatności mięsa ryb małocennych do produkcji żywności przekąskowej
(
Krzywiński T.
,
Domiszewski Z.
,
Tokarczyk G.
,
Bienkiewicz G.
), s. 111-123
artykuł:
Zawartość folianów w kefirach i jogurtach świeżych oraz chłodniczo przechowywanych
(
Gujska E.
,
Czarnowska M.
,
Michalak J.
), s. 124-133
artykuł:
Zastosowanie alternatywnych metod oceny bezpieczeństwa mikrobiologicznego wybranych serów
(
Kowalik J.
,
Łobacz A.
,
Adamczewski K.
,
Tarczyńska A. S.
), s. 134-143
artykuł:
Analiza in silico peptydów immunoaktywnych pochodzących z białek żywności - badania z wykorzystaniem bazy BIOPEP
(
Dziuba M.
,
Nałęcz D.
,
Dziuba B.
), s. 144-154
artykuł:
Wpływ odroczonego wypieku i dodatku zakwasu na indeks glikemiczny in vitro oraz zawartość skrobi i polifenoli ogółem w bułkach pszennych
(
Borczak B.
,
Sikora E.
,
Sikora M.
,
Kapusta-Duch J.
,
Hrusavov D.
), s. 155-167
artykuł:
Porównanie indeksu i ładunku glikemicznego herbatników owsianych oraz pszennych
(
Litwinek D.
,
Gambuś H.
,
Zięć G.
,
Gambuś F.
), s. 168-182
artykuł:
Skład polifenolowy owoców jeżyny Rubus fruticosus
(
Macierzyński J.
,
Buczek M.
,
Zaweracz W.
,
Król B.
), s. 183-194
artykuł:
Właściwości reologiczne zatężonych kukurydzianych wywarów gorzelnianych
(
Broniarz-Press L.
,
Różański J.
,
Różańska S.
), s. 195-205
artykuł:
Wpływ czasu parzenia i stopnia rozdrobnienia herbaty czarnej na barwę naparu i jego właściwości przeciwutleniające
(
Dmowski P.
,
Śmiechowska M.
,
Sagan E.
), s. 206-216
artykuł:
Wpływ przechowywania na zawartość teaflawin i tearubigin w herbatach typu oolong
(
Ošťádalová M.
,
Tremlová B.
,
Straka I.
,
Bartl P.
), s. 217-227
rozwiń roczniki
JavaScript jest wyłączony w Twojej przeglądarce internetowej. Włącz go, a następnie odśwież stronę, aby móc w pełni z niej korzystać.